DNA și DGA, din nou percheziții în vămi. Unde au descins la...

DNA și DGA, din nou percheziții în vămi. Unde au descins la granița cu Ungaria UPDATE 2 Unde se luau șpăgile cele mai mari

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii Direcției General Anticorupție și procurorii DNA au descins, astăzi, în mai multe vămi de la granița cu Ungaria, Ucraina și Moldova. Ancheta vizează fapte de corupție și asimilate celor de corupție, fiind 31 de percheziții în desfășurare în mai multe județe din țară.

Printre punctele vamale ”atacate” de DNA se află și cel de la Borș, din județul Bihor. Conform ebihoreanul.ro, vilele a doi agenți sunt percheziționate, unul dintre ei fiind ridicat la ieșirea din tură.


Anchetatorii au descins și la vămile Stanca Costești, Sculeni și Oancea. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 Anchetatorii au anunțat că este vorba de o anchetă a DNA Iași în coordonare cu autorități judiciare din Republica Moldova, beneficiind de sprijinul Eurojust  ”ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție în legătură cu tranzitarea unor puncte de frontieră, comise în perioada iulie 2021-septembrie 2022”.

Sunt efectuate percheziții în 31 locații situate pe raza județelor Iași, Vaslui, Botoșani, Galați, Neamț și Bihor din care cinci sunt puncte de trecere a frontierei, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

UPDATE 2 Dosarul este legat de șpăgile pe care cetățenii moldoveni, care tranzitau România spre sau dinspre vestul Europei , le plăteau în vămi. Polițiștii de frontieră români primeau bani pentru a închide ochii la faptul că turiștii au depășit perioada maximă pe care o puteau petrece în UE fără întrerupere sau la mărfurile pe care aceștia le transportau. Șpăgile cele mai mari se dădeau la vama Borș, unde mercurialul începea de la 100 euro, în timp ce la vămile din Moldova prețul începea de la 20 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.