Dominic Fritz a anunțat că va depune contestație la Ministerul Sănătății după...

Dominic Fritz a anunțat că va depune contestație la Ministerul Sănătății după ce noua maternitate din Timișoara nu a primit finanțare

1
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat astăzi că va depune o contestație la Ministerul Sănătății prin care va cere reevaluarea proiectului de finanțare a unei noi maternități în Timișoara.

Vă reamintim că Ministerul Sănătății a publicat în 11 ianuarie o listă cu unități medicale care vor primi finanțare prin PNRR pentru construcție sau modernizare, însă noua maternitate plănuită de Primăria Timișara nu a fost inclusă.

„Depunem contestație la Ministerul Sănătății pentru finanțarea noii maternități. Solicităm reevaluarea proiectului nostru, pentru că avem un proiect matur, îndeplinim criteriile de evaluare și nu este deloc clar unde am fost depunctați.


Ministerul Sănătății nu ne-a dat o motivare a punctajului și asta ne ridică niște semne de întrebare”, susține primarul Timișoarei.

Potrivit acestuia, estimările interne ale primăriei arată că punctajul ar fi trebuit să fie mai mare decât cel anunțat de ministru, ceea ce ar fi dus la înadrarea proiectului pe lista câștigătoare.

„Lista câștigătorilor a fost anunțată în dimineața zilei de 11 ianuarie, printr-o conferință de presă, deși rezultatele finale au fost raportate pe platforma dedicată PNRR doar în seara zilei respective. În momentul conferinței de presă a Ministerului, echipele din cadrul Primăriei împreună cu proiectantul, încă pregăteau răspunsurile pentru cererile de clarificări pe care le-a cerut Ministerul Sănătății. Nu a fost tocmai un semnal bun”, spune Dominic Fritz.

Acesta subliniază că fondurile din care se vor face investițiile sunt publice, vin de la Comisia Europeană, și trebuie să existe o transparență a alocării acestor bani.

„Sunt sigur că Ministerul Sănătății are fie opțiunea suplimentării fondurilor, fie un fond de urgență pentru contestații așa cum ar fi normal în cazul în care există contestații întemeiate. De asemenea, mă aștept ca această contestație a noastră să fie evaluată de o altă comisie, independentă politic și de Ministerul Sănătății”, mai arată primarul.

El spune că noua maternitate e un proiect important al orașului, în valoare de 150 milioane de euro, care nu poate fi făcut din bugetul local: „Să scăpăm odată de spitale închiriate și condiții improprii”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.