Expoziţie cu fotografiile lui Constantin Duma din timpul Revoluţiei, în deschiderea Timişoara...

Expoziţie cu fotografiile lui Constantin Duma din timpul Revoluţiei, în deschiderea Timişoara 2023. Proiectul Druckeriei, organizat cu fonduri private

0
DISTRIBUIȚI

Asociaţia Suporterilor Timişoreni „Druckeria” organizează o expoziţie cu fotografii realizate de fotojurnalistul Constantin Duma în zilele Revoluţiei de la Timişoara. Evenimentul „Libertate, te iubim! Ori învingem, ori murim!”, va fi realizat cu sprijin privat după ce iniţiativa suporterilor a fost respinsă de la finanţare de către Centrul de Proiecte Timişoara.

Druckerii nu au dezarmat după ce proiectul propus în cadrul Opening+, weekendul care deschide oficial Timişoara 2023 – Capitală European a Culturii, a fost respins de la finanţare de către Centrul de Proiecte.

„Din păcate proiectul „Libertate, te iubim! Ori învingem, ori murim!”, depus de către asociația noastră la categoria proiecte medii, a obținut un punctaj de 76,33 din partea primei comisii de evaluare, fiind declarat necâștigător. Nu putem evalua calitatea sau impactul celorlalte proiecte depuse, câștigătoare sau nu, aceste aspecte fiind greu de cuantificat și de judecat din exterior exclusiv în funcție de titlul propunerii și de numele inițiatorului. Lista completă a proiectelor depuse poate fi consultată pe site-ul oficial al Centrului – http://bit.ly/3H5fbCI. 

Știm, însă, că proiectul nostru este unul solid, matur și care adresează în totalitate obiectivele stabilite în cadrul programului de finanțare.


Conținutul integral al acestuia poate fi consultat aici http://bit.ly/3Hs7zLZ„, au scris cei de la Druckeria.

Proiectul merge mai departe

Astfel, chiar dacă nu va beneficia de bani publici, expoziţia de fotografie organizată de Druckeria va avea loc în perioada 18 februarie – 31 martie, la Iulius Town. Cu vernisajul pe 18 februarie, de la ora 19.00.

„Clipa trecătoare de acum mai bine de treizeci de ani a fost una plină de nebunie, curaj și speranțe de mai bine. Și nu au smuls-o mulți mai bine în imagini decât maestrul Constantin Duma. Un exponent de seamă al vieții culturale a Timișoarei, fotograf de mai bine de 50 de ani, ”Tinerețe” – așa cum e cunoscut de către cei care îl iubesc și îl apreciază – a înfruntat gloanțele, bătaia și ferocitatea forțelor de ordine pentru a surprinde în imagini Revoluția Română. Sentimentul de a lua parte la un moment istoric l-a îndemnat pe Constantin Duma să realizeze fotografii care au rămas documente de bază ale evenimentelor din decembrie 1989. Expuse de zeci de ori în toți acești ani scurși, prima oară aduse în fața publicului imediat după Revoluție, în centru, aceste fotografii sunt o mărturie aproape vie a dorinței timișorenilor de atunci. Toate idealurile și răzvrătirea lor sunt transpuse superb în imagini alb-negru sau color din acele zile fierbinți. (…)  „Libertate, te iubim! Ori învingem, ori murim!” este titlul expoziției temporare de fotografie pe care Druckeria, în parteneriat cu Iulius Town Timișoara și Vreau Casă Nouă, o aduce în atenția cetății. Evenimentul de vernisaj al expoziției va avea loc pe data de 18 februarie 2023, cu începere de la ora 19.00. Vom avea ocazia să îi oferim aplauzele noastre maestrului Constantin Duma, ca semn de prețuire pentru toată munca pe care a depus-o în ultima jumătate de veac pentru a scoate la lumină Timișoara aceea frumoasă pe care o iubim cu toții”, se arată pe pagina evenimentului. DJ K-Lu, Dani Tobe și DOXĂ (MCs United Timișoara) și Cedry2k – vor întreţine atmosfera la finele vernisajului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.