Expoziție prelungită și un spectacol inedit la galeria subterană de la Casa...

Expoziție prelungită și un spectacol inedit la galeria subterană de la Casa Artelor din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Expoziția „TOTALITATEA FORME…LOR:  ARThitectură, DESIGN, SCENOgrafie, Etnosculptură”, deschisă de asociația culturală Arte-Factum și Direcția Județeană pentru Cultură Timiș la Galeria Subterană din incinta Casei Artelor, cea de-a doua expoziție a lui Mihai Donici după  „Mecanismele nedescoperite de Leonardo”, prezentată în 2014 la galeria Pygmalion, a fost prelungită cu 25 de zile și se va încheia marți, 10 ianuarie, când în spațiul expoziției va avea loc, începând cu ora 19:00, spectacolul „Arta pârțului”, inspirat de „Jurnalul unui geniu” de Salvador Dali, susținut de actorul Kocsárdi Levente.

Spectacolul este o monodramă în regia, dramatizarea, pe muzica şi în interpretarea actorului Kocsárdi Levente, care va avea loc în „Instalația daliană” creată de scenograful M.C. Donici.

„Conferinţa Daliniană a contelui De La Trompette este o satiră necruţătoare a flatulenţei politice, un discurs ironic la adresa societăţii pline de prejudecăţi şi false moralităţi. Comicul spectacolului este… emanat de încercarea contelui De La Trompette de a-şi învăţa publicul să sfideze prejudecăţile societăţii şi să dea pârţuri cât mai sănătoase, cu bun gust, eleganţă şi muzicalitate, ba chiar ridică această nevoie zilnică la rang de artă şi filosofie. Dacă discursul contelui ar fi fost fățiș despre discriminare, rasism, spectacolul ar fi fost dramatic, însă fiind vorba de intoleranţă faţă de pârţ, totul este prezentat într-o cheie comică, astfel prin umor mesajul e mai uşor de acceptat de către public.


Este un profesor nebun, înnebunit probabil de criza care destructurează lumea contemporană, profesor care a fugit de la azil și prezintă publicului o conferinţă artistică despre pârţ. Contele De La Trompette este un Don Quijote al secolului XXl, un intelectual nebun care caracterizează societatea după cum îşi asumă sau îşi ascunde pârţurile şi care a ales imposibila misiune de a învinge prejudecăţile societăţii”, este o scurtă caracterizare a spectacolului gândit de realizatorul și interpretul lui.

Spectacolul se joacă într-o inedită scenografie-instalație daliniană, cu obiecte de la „spitaluʹde nebuni” din anii 1920-1940. Treptele și primul spațiu al expoziției se preschimbă în sală de spectacol pentru maximum 25 de spectatori cu ajutorul unor module și al pernelor. Cum locurile sunt limitate, accesul se va face exclusiv pe bază de rezervare, la numărul de telefon 0752 111 807.

Spectacolul este primul din cele peste 50 de evenimente ale asociației preconizate pentru anul în care Timișoara este Capitală Culturală Europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.