Finanțare prin PNRR pentru modernizarea Ambulatoriului de la Spitalul Județean din Timișoara

Finanțare prin PNRR pentru modernizarea Ambulatoriului de la Spitalul Județean din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Proiectul elaborat de echipa Spitalului Județean din Timișoara se află, oficial, pe lista obiectivelor de investiții aprobate pentru finanțare europeană prin PNNR.

„La apelul deschis anul trecut  de Ministerul Sănătății, pentru depunere de proiecte ce urmează a fi finanțate din fonduri europene, PNNR, echipa SCJUT a depus, în luna Decembrie 2022, două proiecte importante pentru spital și, deopotrivă, pentru comunitate.


Cele două proiecte vizau ambulatoriul integrat al spitalului și modalități pentru prevenirea și reducerea infecțiilor nosocomiale. Primul proiect este aprobat”, a transmis instituția medicală.

Proiectul „Modernizarea, extinderea și dotarea ambulatoriului integrat SCJUTimișoara” a primit punctajul 85 și suma de 12.277.162,42 lei din fonduri europene, la care se adaugă contribuția  CJ Timiș, de 1.282.391,72 lei.

Bugetul total al proiectului este de 13.559.554,14 lei.

„Este o reală surpriză și mare bucurie. Ambulatoriul spitalului va primi astfel aparatură de înaltă performanță și,  foarte important, vom readuce asistența medicală din ambulatoriul sportiv și din cel studențesc la parametrii pe care îi merită Timișoara:  asistență medicală performantă și dotare de excepție” a declarat dr. Andreea Rață, coordonatorul Unității de implenetare proiecte din SCJUT.

Managerul Spitalului Județean din Timișoara, doctorul Sorin Barac, felicită și el echipa spitalului și mulțumește administrației județene pentru suport. „Este un prim pas realizat pentru spital și pentru pacienții noștri”, a transmis managerul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.