Firma care a câștigat contractul pentru baza sportivă din Calea Lipovei dă...

Firma care a câștigat contractul pentru baza sportivă din Calea Lipovei dă în judecată Primăria Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Baza sportivă care ar fi trebuit să fie construită în zona străzii Verzi din Calea Lipovei nu a intrat în șantier nici până acum, deși constructorul a fost desemnat încă din toamna anului 2020, după alegerile locale, anunțul fiind făcut de fostul primar cu câteva zile înainte ca Dominic Fritz să depună jurământul. Ordinul de începere a lucrărilor nu a mai fost semnat, inițial din cauza faptului că autorizația de cosntrucție expirase. Apoi, noua administrație a precizat că dorește unele schimbări la proiect înainde de începerea lucrărilor și că va discuta cu firma constructoare, însă de atunci lucrurile nu au mai avansat.

Consilierul local Roxana Iliescu (Pro România), de meserie avocat, a scris astăzi într-un mesaj pe o rețea de socializare că firma câștigătoare a chemat în instanță Primăria Timișoara pentru neînceperea lucrărilor care ar fi trebuit să dureze doar 12 luni din momentul semnării ordinului de începere.

„În această locație ar fi trebuit să fie primul Complex Sportiv de cartier din Timișoara, Baza Sportivă din Lipovei: bazin de înot acoperit, unul în aer liber, terenuri de tenis, un alt teren multifuncțional și alte amenajări interioare/exterioare.


Primarul Fritz a semnat contractul de execuție lucrări cu firma care a câștigat licitația încă din decembrie 2020!! În 10 zile de la semnarea contractului trebuia să emită Ordinul de începere a lucrărilor! Ca dovadă crasă de iresponsabilitate, după ce a semnat, s-a răzgândit! Și răzgândit a rămas vreo doi ani, în ciuda tuturor interpelărilor pe care le-am făcut în anul 2021 și 2022! După doi ani de «hai să începem execuția lucrărilor» din partea constructorului și «NU, mersi!» din partea lui Fritz, constructorul s-a adresat instanței… Și uite cum, în loc de Bază Sportivă făcută din banii noștri, vom plăti din nou cheltuieli de judecată…”, a scris Roxana Iliescu.

Autoritățile locale vorbesc despre o bază sportivă în zona Lipovei de mai bine de 10 ani, iar în octombrie 2020 firma câștigătoare a fost SC Bauerhof Agrobanat SRL, cu SC Constructim SA subcontractant, valoarea contractului fiind atunci de 20,6 milioane lei plus TVA. La prima licitație, SC Bauerhof Agrobanat SRL a fost refuzată, motivația primăriei fiind că „au fost depuse numai oferte inacceptabile și/sau neconforme”. Aceeași firmă a revenit la a doua licitație, de această dată în asociere cu Constructim, contractul fiind adjudecat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.