Florin Răvășilă, acțiuni ca-n filmele cu spioni în încercarea disperată de a...

Florin Răvășilă, acțiuni ca-n filmele cu spioni în încercarea disperată de a scăpa de acuzațiile de corupție

4
DISTRIBUIȚI

 

Patronul SC Casei Funerare Octavian și Adi SRL din Lugoj, Octavian Batori, a fost arma secretă a celor de la DNA Timișoara în a dovedi infracțiunile comise de Florin Răvășilă,  fostul director al Direcției Clădiri, Terenuri, Dotări Diverse I Est din cadrul Primăriei Timișoara. După ce a fost făcut suspect, Batori și-a recunoscut faptele și a dat detalii importante, predând inclusiv un telefon mobil în care erau discuțiile purtate cu Răvășilă și ceilalți suspecți din dosarul de corupție. De asemenea, Batori a fost autorizat ca și colaborator cu identitate reală de către procurorul DNA.

În 8 iunie 2021, Batori l-a sunat pe Whatsapp pe Răvășilă și i-a spus că a primit o hârtie legată de cimitire, iar fostul director i-a cerut să i-o trimită. Când a primit de la patron citația special pregătită de către cei de la DNA, Răvășilă i-a cerut patronului firmei de pompe funebre să se vadă unde s-au întâlnit ultima oară – în zona UMT, la marginea Pădurii Verzi. În timpul discuțiilor, fostul director i-a cerut să se ducă la audieri doar cu avocat și i-a tot repetat că nu s-a întâmplat nimic, că nu s-a dat nicio șpagă, susținând ”nu s-a întâmplat nimic, îi doar o acuzație. Cineva acuză (…) Ce tu ai dat vreun ban ca să câștigi licitația? N-ai dat niciun ban (…) Mi-ai dat vreun ban? Nu mi-ai dat absolut nimic.


Ti-am dat, ă, favorizat? N-aveam cum pentru că nu m-am ocupat de licitație”.

Fostul director a insistat că anchetatorii nu au probe, susținând că erau amândoi arestați dacă existau dovezi. La finalul discuției, când Batori i-a spus că Agafiței ar putea vorbi despre șpagă de 5.000 euro primită după câștigarea licitației pentru concesionarea celor două cimitire, Răvășilă l-a luat în brațe și i-a șoptit speriat ”nu recunoaște nicicare. Bine? Ai grijă”. La jumătate de oră după această întâlnire, Răvășilă l-a sunat pe Batori să se întâlnească din nou, dar acesta nu a mai putut așa că s-au revăzut a două zi, înainte de a merge patronul la DNA. A doua zi, s-au revăzut tot la marginea Pădurii Verzi, discuțiile fiind purtate în mașina lui Răvășilă. Acesta vorbea șoptit, a dat muzica de la radio tare și încerca să comunice mai mult prin semne. Când Batori i-a făcut semn că nu înțelege, fără a mai spune ceva, Răvășilă a luat o hârtie și a început să scrie. I-a cerut, din nou, să nu recunoască nimic pentru că nu sunt dovezi.

După întâlnire, Răvășilă a rupt în bucățele foaia pe care i-a scris lui Batori, iar o parte din aceasta a aruncat-o într-un sac de gunoi de pe strada Zurich, iar cealaltă parte într-un coș de gunoi de pe trotuarul din fața intrării în Continental Automotive. Ce nu știa acesta era că urmărit, iar polițiștii au recuperat bucățiile de hârtie și au reconstituit documentul. După ce a fost la DNA și i s-a dat actul de punere sub acuzare special pregătit pentru a-i fi arătat lui Răvășilă, Batori s-a reîntâlnit cu fostul director în același loc și au discutat despre ce s-a întâmplat la audieri, Răvășilă susținând, în continuare, că nu sunt probe care să-l acuze.

În urma acordului de recunoaștere încheiat cu anchetatorii, Batori a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei închisorii, pe un termen de supraveghere de trei ani și interzicerea unor drepturi.

 

4 COMENTARII

 1. Un articol frumos.
  Sistemul este în schimb mizerabil. Din inculpat dl Octavian a devenit omul sistemului. De fapt el era omul sistemului: șpăgi peste șpăgi la miliția lugoj la spitale instituții. De vreo 10 ani oamenii de pe fagetului au tot făcut sesizări privind mirosul insuportabil. Și în toți acești ani au ajuns sa le fie cumpărate casele și reduși la tăcere. Ca autoritățile au fost reduse la tăcere cu bani peste bani. E antologic cum a reusit sa scape de dosarele cu o grămadă de oameni care lucrau la el la firma la negru. De asemena cum a scăpat de caietul cu șpăgi predat de fosta la dna, de scandalul cu morga de la Reșița și lista poate continua. Asa când ești ținut în brate de PNL PSD biserica toate datorita șpăgilor. Felicitări dna… dar poate mai avem și alte instituții
  Tot ce a construit a construit pe șpăgi și pe un tupeu maxim fata de angajați și oamenii din jurul bucătăriei sale! Asta e România și cu asemenea apucături nu ne vom schimba niciodată. Locul sau e lângă răvășila lângă primari popi milițieni oameni politici și funcționari corupți cărora le a dat spaga. Dar asa e la noi adevărații interlopi devin colaboratori, se duce câte un idiot la pârnaie și afacerile și îmbogățirea continua. Și mai vrem în Europa … cu metehne de parnaiasi

 2. Dar dl batori rămâne cu sumele încasate pentru care a dat spaga? Ce frumos! Ca bănuiesc ca e vorba de mulți bani! Trăiască acest capitalism frumos.
  Sau a dat domnul spaganescu și la dna și e bine pentru toată lumea!
  Hai sa fiți sănătoși și noi sa muncim sa ținem niște funcționari corupți, niște oameni de afaceri care se înfrunta din banii publici, și niște milițieni și anticorupti care se face ca muncesc

 3. Trist dar adevarat ! Fiecare are locul lui , fiecare are timpul lui . Cred ca acesti 2 oameni merita sa fie trasi in teapa de al treilea spagar . Se merita toti unul pe altul . Dar suma de 50000 E sa facut acum 5000 E ??? Presa scria de 45000 E -50000 E . Cine o fi incasat diferenta ? Dupa Răvășitul si Caterincii astia 2 va urma un alt caz mai cu ecou ,ca este tot un apropiat a primarului si latra si latra ca un lup spalat pe creier de o cocoșata care se va îneca in propriul venin . Cred ca fiecare isi are timpul lui sub soare .Si cred ca fiecare se merita :cei care stau intre porci put si put tare .Doamne ajuta fiecaruia dupa faptele lui !

 4. Trist dar adevarat ! Fiecare are locul lui , fiecare are timpul lui . Cred ca acesti 2 oameni merita sa fie trasi in teapa de al treilea spagar . Se merita toti unul pe altul . Dar suma de 50000 E sa facut acum 5000 E ??? Presa scria de 45000 E -50000 E . Cine o fi incasat diferenta ? Dupa Răvășitul si Caterincii astia 2 va urma un alt caz mai cu ecou ,ca este tot un apropiat a primarului si latra si latra ca un lup spalat pe creier de o cocoșata care se va îneca in propriul venin . Cred ca fiecare isi are timpul lui sub soare .Si cred ca fiecare se merita :cei care stau intre porci put si put tare .Doamne ajuta fiecaruia dupa faptele lui !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.