A fost votat bugetul CJ Timiș pe 2023. Spre ce domenii merg...

A fost votat bugetul CJ Timiș pe 2023. Spre ce domenii merg cei mai mulți bani

0
DISTRIBUIȚI

În ședința CJT care a avut loc astăzi, consilierii au aprobat bugetul pentru anul 2023, în valoare de 840.656.890 lei. Acesta este alcătuit din cheltuieli de funcționare și alocări pentru investiții și este în ușoară creștere față de bugetul anului trecut, fiind totodată reduse cheltuielile de funcționare și majorate sumele destinate investițiilor.

Programul de investiții pe anul 2023 însumează 378.427.430 lei, cu 7,52% mai mult decât în anul 2022, aproape 24% din totalul veniturilor urmând a fi atrase din fonduri europene.


Sumele cuprinse în buget sunt destinate atât finalizării proiectelor începute, cât și unor investiții publice noi, cele mai mari fiind preconizate în domeniul sănătății și drumurilor județene, pentru care este prevăzut un buget de 238.852.000 lei din totalul alocat investițiilor.

Președintele CJT, Alin Nica, a precizat că sunt vizate șase direcții principale de dezvoltare: proiecte majore, cultură, eficientizare, creșterea calității vieții, dezvoltarea infrastructurii și a patrimoniului, cu accent pe drumuri și siguranța rutieră, avându-se în vedere și elaborarea unui studiu pentru identificarea celor mai periculoase zone. Vor fi alocați peste 332.215.680 lei pentru sănătate, protecție socială, protecția mediului și învățământ, iar cultura va beneficia de 62.414.000 lei pentru cele trei muzee, teatrul pentru copii, biblioteca județeană și centrul de cultură și artă, aflate în subordinea administrației județene, în anul în care aceasta este unul din partenerii programului național dedicat Timișoarei, care deține titlul de Capitală Europeană a Culturii.

Totodată, CJT are depuse mai multe proiecte finanțate din fonduri europene, aflate în diverse stadii de evaluare, care vor fi incluse în bugetul de anul acesta doar după semnarea contractelor de finanțare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.