Întăriri de la CFR Cluj şi Buzău pentru Politehnica. Tavi Benga, despre...

Întăriri de la CFR Cluj şi Buzău pentru Politehnica. Tavi Benga, despre buget: „Va fi la jumătate sau chiar sub jumătate”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Politehnica Timişoara nu are oficial permis dreptul de a transfera încă jucători, dar a mai anunţat două achiziţii, în speranţa de a se salva la finalului unui (nou) sezon groaznic în Liga 2. După ce au punctat cu vârf şi îndesat la capitolul despărţiri, alb-violeţii au anunţat astăzi sosirile mijlocaşilor Adrian Gîdea, de la CFR Cluj, şi Marian Târşa, de la Metalul Buzău, din Liga 3 (nu de la divizionara secundă Gloria), dar cu apariţii de asemenea în elită, la Botoşani şi Poli Iaşi.

Cei doi au semnat până în vară, cu drept de prelungire, conform clubului.

Antrenorul Octavian Benga, nu un conducător, a ieşit astăzi în faţă şi a vorbit despre situaţia de la Poli, mai ales că mai multe informaţii circulă în mediul online iar plecările în număr mare – 17 – au dat suporterilor o impresie mai degrabă de „aruncarea prosopului” decât de speranţă pentru la primăvară. Printre altele, tehnicianul a confirmat „comprimarea” bugetului, în lipsa unor surse noi clare de venituri.

„Trebuie spus că e la iniţiativa mea, pentru că m-am pus şi în locul suporterilor sau oamenilor care o iubesc pe Poli şi îşi puneau multe semne de întrebare sau doreau mai multe informaţii şi sunt ferm convins că au multe aşteptări din partea noastră, a clubului, a staff-ului tehnic. Şi am dorit să fac nişte precizări şi să transmitem anumite mesaje, pentru că aşa este corect. Unul dintre ele ar fi acela că, din ceea ce au văzut şi ei şi noi toţi, a plecat un număr foarte mare de jucători. Acei jucători au plecat pentru că s-a schimbat politica clubului şi anume, mă refer strict la fondul salarial al jucătorilor. Bugetul net pentru jucători în următoarea parte a sezonului va fi la jumătate sau chiar sub jumătate din ceea ce a fost în prima parte. Datorită acestui aspect am încercat, chiar dacă este foarte dificil, să găsim jucători care să accepte acest prag salarial al nostru, un prag mic şi drept dovadă am şi legitimat în ultimul timp şi vom mai legitima jucători. Am avut jucători în probe şi vor fi legitimaţi în perioada următoare, în zilele următoare, oamenii vor avea anumite noutăţi. Am căutat jucători tineri sau cu o vârstă cât de cât mai medie, care să-şi dorească foarte mult să joace la Poli şi să vină şi pe nişte salarii decente şi să încercăm să facem puncte şi, de ce nu, să ne salvăm de la retrogradare. Era foarte simplu să renunţăm, adică mă pun în locul oamenilor care văd… normal că-mi doresc mult mai mult şi ca buget, dar nu am renunţat şi prin acest gest vreau să înţeleagă toată lumea că eu cel puţin şi oamenii mei din staff, chiar dacă situaţia este dificilă, nu vom renunţa şi vom merge până la capăt”, a declarat Tavi Benga.

Gîdea a fost campion cu CFR

În aceste condiţii, mai ales că s-a vehiculat deja ieşirea din scenă a celor de la Cramele Recaş, una dintre veniri pare uşor peste aşteptări.


După portarul Denis Moldovan, de la Viitorul Cluj, timişorenii s-au înţeles pe filiera ardeleană şi cu Adrian Gîdea, un tânăr de perspectivă din Gruia. Alegerea sa poate fi motivată şi de faptul că ştie Timişoara din perioada petrecută aici ca junior.

„Sunt fericit că am ajuns la Poli, este un club cu tradiţie şi cu nume în România. Domnul Benga m-a convins să vin aici. Sper să joc cât mai bine şi să ajut echipa. Cunosc Timişoara, îmi este un oraş foarte drag, în care am mai stat. Iar despre suporteri nu pot să spun decât că sunt incredibili”, a spus Adi Gîdea pentru pagina clubului.

Adrian Gîdea (22 ani) e originar din Dr. Tr. Severin, este un mijlocaş polivalent, care poate evolua atât în zona centrală, cât şi în postura de „aripă”. În actualul sezon a evoluat în patru jocuri de SuperLigă pentru CFR Cluj, jucând totodată câteva minute într-un meci de Cupa României, dar şi în finala SuperCupei, pierdută cu 1-2 în faţa lui Sepsi. De asemenea a evoluat şi în „C”, în trei partide pentru echipa secundă a alb-vişiniilor. Are în total 33 de meciuri şi un singur gol marcat în elită, tot pentru trupa din Gruia, alături de care şi-a trecut în cont o altă SuperCupă (2021), precum şi două titluri de campion al României (2021 şi 2022). Crescut la CSS Drobeta Tr. Severin a fost apoi component al Centrului Naţional de Pregătire de pe Bega. Are pentru CFR şi o prezenţă în Conference League (contra Randers în 2021, scor 1-1).

Poli şi-a acoperit şi postul de mijlocaş la închidere, acolo unde echipa mai avea opţiune nouă în Tiihonen, finlandez sosit în probe. Marian Târşa (24 ani) este mijlocaş central, s-a născut la Vaslui şi a crescut la LPS-ul din localitate, după care a fost înregimentat de Politehnica Iaşi şi FC Botoşani, cluburi pentru care a evoluat în Liga I, unde a strâns un total de 20 de selecţii şi a înscris o dată. Pentru primii a jucat şi în prima parte a ediţiei trecute a Ligii 2, nivel la care a jucat şi pentru Academica Clinceni, sub formă de împrumut. Ca junior a fost internaţional U19. A coborât un eşalon mai jos în 2022 şi a jucat în primăvara trecută la Vediţa Coloneşti. În prima parte a actualului sezon de Liga 3 a fost jucătorul Metalului Buzău, pentru care a marcat două goluri în 13 apariţii.

„Mă bucur că am semnat cu Poli, domnul antrenor Octavian Benga m-a convins să vin şi a arătat că se ţin de cuvânt în tot ceea ce mi-a promis şi am vorbit. Pentru mine personal este un pas înainte. Chiar dacă am mai jucat la echipe, pot să spun mari din România, de primă ligă, Poli pot să spun că este cel mai mare brand şi cu nişte suporteri fantastici, de primă ligă şi nu numai. Chiar dacă situaţia este delicată, având în vedere locul din clasament, am venit cu încredere, că putem scoate tot ce e mai bun la sfârşit şi să ne facem fericiţi toţi suporterii!”, a declarat şi Târşa.

Primul amical al iernii pentru alb-violeţi va fi cu Timişul Şag. Partida e sâmbătă, la ora 10, şi trebuia să se dispute iniţial în deplasare la Şag, dar a fost mutată la Baza 2 a Politehnicii din cauza condiţiilor meteo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.