Investiție de 6,4 milioane lei pentru renovarea energetică a liceului tehnologic Gheorghe...

Investiție de 6,4 milioane lei pentru renovarea energetică a liceului tehnologic Gheorghe Atanasiu

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Consiliul Judeţean Timiş a câştigat un proiect european de 6,4 mil. lei (1,3 mil. euro), finanţat în cadrul PNRR şi din fonduri naţionale, pentru renovarea energetică a corpurilor clădiri liceului tehnologic special Gheorghe Atanasiu din Timișoara.

Proiectul presupune măsuri de reabilitare termică a anvelopei, de reabilitare şi modernizare a sistemelor de instalaţii din clădire, inclusiv cu sisteme alternative de producere a energiei termice şi electrice, din surse regenerabile, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Timiş.

Astfel, se vor efectua lucrări de termoizolarea pereţilor exteriori, a planşeului şi a plăcii peste sol, tâmplăria va fi schimbată integral, va fi modernizată instalaţia de încălzire, de apă caldă menajeră, ventilaţie/climatizare şi de iluminat artificial.

Vor fi montate panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice utilizate pentru iluminat şi panouri solare termice pentru producerea apei calde.

Prin aceste investiţii, se estimează o scădere a consumului anual specific de energie finală pentru încălzire, de aproximativ 63%, diminuând semnificativ costurile de funcţionare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.