Lațcău prins cu minciuna, din nou, în scandalul Colterm. Cum l-a dovedit...

Lațcău prins cu minciuna, din nou, în scandalul Colterm. Cum l-a dovedit Roxana Iliescu

3
DISTRIBUIȚI

Viceprimarul Ruben Lațcău, specialistul primarului Dominic Fritz în problema Colterm, a fost prins cu minciuna, astăzi, în ședința Consiliului Local Timișoara. Pe ordinea de zi a fost și aprobarea situațiilor financiare pe anul 2021, proiect care a fost anunțat cu o oră înainte de plen, iar anexele au fost transmise consilierilor locali cu doar 30 de minute înainte.

Subiectul a fost discutat și anul trecut, dar a fost amânat pentru că s-au cerut explicații de la Colterm. Astăzi, Lațcău a susținut că există ”un aviz așa zis condiționat” de la administratorul judiciar. Consilierul local Roxana Iliescu, care anunțase anterior că se ba abține deoarece Lațcău vine cu informații contradictorii față de cele pe care le are, l-a acuzat pe  viceprimar de minciună și i-a citat dintr-un document trimis de Colterm Primăriei Timișoara încă de anul trecut din decembrie în care i se tranmitea administrației Fritz că ”situațiile financiare nu sunt complete pentru că lipsește aprobarea asociatului unic de aprobare a situațiilor financiare (…)” și că încă din 10 noiembrie au fost convocați la sediul Colterm pentru a lămuri situațiile în 12 decembrie.


”De ce insinuați tâmpenii că aș avea eu nu știu ce informații mai multe decât aveți dumneavoastră sau colegii mei când sunt documentele pe care le-ați anexat la proiect?”, l-a întrebat Iliescu. Lațcău nu a avut niciun comentariu, iar proiectul a picat la vot cu 13 voturi și patru abțineri, pesediștii votând alături de USR.

Ulterior, Roxana Iliescu a comentat pe pagina sa de Facebook că ”vrând să arunce răspunderea în grădina reprezentanților de acum ai Colterm, inițial, au găsit ei un text legal pe care nu l-au mai coroborat cu altele că le profita cum sună și au cășunat pe administratorul judiciar să pună aviz, crezând că astfel își va asuma acesta răspunderea, când de fapt, răspunderea pentru întocmirea situațiilor financiare o poartă administratorul special, adică colegul lor de partid Amza, care trebuie să întocmească un Referat în acest sens. Și Referatul a fost întocmit încă din 19.10.2022 : Adresa/Referat nr 23379 ! (…) surpriză, Amza, băiat deștept, nu a închis ochii la mizeriile colegilor de partid pe care aceștia le-au făcut în anul 2021 si cu atât mai puțin nu a vrut să își asume răspunderea. Prin urmare, a întocmit un Referat cu rezerve si observații (să nu uităm că societatea a intrat în insolvență in octombrie 2021, iar Amza a fost numit in noiembrie 2021 administrator special)”.

Pentru mâine a fost un alt plen de îndată pe ordinea de zi fiind proiectul care astăzi a picat la vot.

3 COMENTARII

  1. Mai exista si copia lui Latcau pentru cei interesati la SMTT.
    Vorbeste doar la comanda si doar daca i se spune ce, altfel spune sa ii prezinti problema si te cheama el cand are un raspuns….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.