MAE a emis atenționări de călătorie pentru Franța și Grecia

MAE a emis atenționări de călătorie pentru Franța și Grecia

0
DISTRIBUIȚI

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Franceză că marți, 31 ianuarie 2023, este anunțată o grevă generală, la nivel național, context în care sunt așteptate perturbări ale tuturor categoriilor de transport.

Pe linia circulației feroviare naționale (TGV, Ouigo), locale (TER, Intercités, Transilien) și internaționale (Thalys, Eurostar), se vor putea obține detalii privind mersul trenurilor cu 24 până la 48 de ore în avans și pot fi consultate site-urile: https://www.sncf.com/frhttps://www.sncf-connect.com/train/grevehttps://www.thalys.com/fr/fr/info-trafic/34482https://www.eurostar.com/fr-fr/voyage/info-trafic/perturbations.

În plus, transportul public ar putea fi perturbat ca urmare a grevei șoferilor, precum și din cauza devierii unor linii de transport, pe fondul manifestațiilor planificate în orașe. Autoritățile franceze recomandă cetățenilor să consulte site-urile rețelei locale de transport pentru prognoze ale circulației, disponibile cu 24 până la 48 de ore în avans, precum și site-ul RATP: https://www.ratp.fr/, pentru detalii privind circulația din regiunea pariziană.

Se preconizează, de asemenea, perturbări ale curselor aeriene, pasagerii fiind rugați să verifice eventualele anulări/întârzieri ale zborurilor pe site-ul: https://www.parisaeroport.fr/.

Nu sunt excluse perturbări ale circulației feriboturilor către Regatul Unit și insula Corsica.

De asemenea, MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Grecia că a fost anunţată o grevă pentru joi de către angajații din transportul public din Atena

Pentru ziua de joi, 2 februarie, personalul trenului de suprafață din Atena, care asigură legătura cu Aeroportul International „E.


Venizelos” / STASY, a anunțat organizarea unei greve temporare.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106710035 și Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web http://atena.mae.rohttp://salonic.mae.rohttps://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_rowww.meteoalarm.orgwww.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.