Negocierile pentru achiziţia Enel România, aproape finalizate. Când ar putea avea loc...

Negocierile pentru achiziţia Enel România, aproape finalizate. Când ar putea avea loc tranzacția

0
DISTRIBUIȚI

Public Power Corp (PPC), cea mai mare companie de electricitate din Grecia, a avansat în negocierile pentru achiziţia Enel România, surse din interiorul companiei declarând pentru ziarul grecesc Naftemporiki că procesul este finalizat în proporţie de 70%.

Cu excepţia apariţiei unor situaţii neprevăzute, tranzacţia ar urma să fie semnată în cel mult două – patru săptămâni.

Astfel, potrivit surselor citate de presa elenă, negocierile dintre PPC şi grupul italian Enel pentru achiziţionarea Enel România sunt într-un stadiu foarte avansat şi se vor finaliza cel târziu până la jumătatea lunii februarie.

Verificarea activelor Enel România (due diligence) progresează rapid şi nu a scos la iveală până acum surprize neplăcute, se mai arată în articolul citat.

În cazul finalizării cu success a negocierilor, Consiliul de Administraţie al PPC, listată la bursa din Atena, va decide dacă societatea va prezenta o ofertă obligatorie către Enel şi valoarea acesteia.

Grupul italian Enel a declarat în noiembrie 2022 că are în vedere vânzări de active în valoare de 21 de miliarde de euro pentru a-şi reduce datoriile, cea mai mare parte a planului de cesiune urmând să fie realizată până la sfârşitul lui 2023.

Decizia legată de Enel va marca o schimbare de strategie pentru PPC, care se va extinde astfel pe piaţa din Balcani – o prioritate strategică pentru companie şi care serveşte, de asemenea, obiectivului mai larg de a îmbunătăţi poziţia geostrategică a Greciei în regiune -, crescând în acelaşi timp substantial, cu 623 MW, portofoliul de resurse regenerabile de energie.

Potrivit surselor citate, negocierile PPC pentru preluarea Enel România, care este unul dintre principalii furnizori de electricitate în vestul țării, înseamnă că grupul elen nu este interesat de Enel Green Power Greece, filiala elenă a grupului italian de energie.


Un motiv ar fi costul mai mic al activelor din România faţă de cele din Grecia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.