Peste 40 de amenzi date bicicliștilor din Timișoara în doar câteva ore....

Peste 40 de amenzi date bicicliștilor din Timișoara în doar câteva ore. Pentru ce au fost sancționați

0
DISTRIBUIȚI
biciclist
Foto: Arhivă

Polițiștii Biroului Rutier Timișoara au organizat joi, în intervalul orar 09:00 – 12:00 și 15:00 – 19:00, o acțiune tip „Blitz”, în sistem integrat, împreună cu polițiștii celor cinci secții urbane din Timișoara și polițiști din cadrul Direcției Poliției Locale Timișoara, în vederea reducerii victimizării prin accidente rutiere produse pe fondul indisciplinei conducătorilor de biciclete și în vederea menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.

„Polițiștii au controlat 92 de autovehicule și au legitimat 131 de persoane, dintre acestea 50 fiind bicicliști.


Au fost efectuate 18 testări cu aparatul etilotest. În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 87 de sancțiuni contravenționale în valoare de 9.690 de lei, pentru nerespectarea normelor rutiere, dintre care 43 de sancțiuni au fost aplicate bicicliștilor. Sancțiunile bicicliștilor au fost aplicate pentru traversarea străzii prin loc nepermis, nedotarea bicicletelor și lipsa documentelor asupra conducătorilor de biciclete”, a transmis IPJ Timiș.

De asemenea, în cadrul aceleiași acțiuni au fost reținute cinci permise de conducere (unul pentru neacordarea priorității pietonilor, unul pentru nerespectarea culorii semaforului, unul pentru neacordarea priorității vehiculelor și două pentru alte abateri) și retras un certificat de înmatriculare.

Polițiștii anunță că vor continua să desfășoare astfel de activități pentru responsabilizarea tuturor participanților la trafic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.