Politehnica a învins Şagul fără probleme în primul amical. Benga a mai...

Politehnica a învins Şagul fără probleme în primul amical. Benga a mai testat jucători iar Pantilimon a privit meciul de peste gard

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timişoara a disputat azi primul amical al iernii. Alb-violeţii au trecut cu 4-0 (3-0) de divizionara „D” Timişul Şag. Divizionara secundă a făcut o primă repriză peste aşteptări, cu noutăţile iernii, printre care se regăseşte şi finlandezul Onni Tiihonen, care a şi deschis scorul, el fiind deja semnat conform lui Tavi Benga. Antrenorul gazdelor a testat cu această ocazie încă doi tineri de la Viitorul Cluj, de unde provine şi portarul U18 Denis Moldovan, achiziţionat la începutul lunii.

Tiihonen (22 ani) a înscris în minutul 16 după o reaşezare cu capul de la Bocşan, la o fază fixă care a surprins echipa oaspete. Mai puţin la zi cu pregătirea fizică, Timişul, deşi a avut în rândurile ei nume precum Daminuţă, Ungureanu ori Drăghici în atac, a făcut mai greu faţă ritmului. Poli a dominat aproape complet prima parte şi mai putea înscrie pe lângă dubla lui Bîrnoi, din minutele 31 şi 44. Prima dintre ele a fost din afara careului în cros, a doua din interiorul careului pentru jucătorul folosit ca vârf în lipsa altui atacant senior în lot. Şi Gîdea, sosit de la CFR, s-a descurcat bine, deşi s-a confruntat cu intrări mai dure din partea adversarului de pe partea sa – Podină.

În repriza secundă, folosind şi jucătorii mai tineri sau aflaţi încă în probe, Poli a fost aproape să ia şi un gol de la Timişul, dar până la urmă, în minutul 85, tânărul Raul Ţurcaş a făcut 4-0 după o centrare de la Oanea.

Politehnica (repriza I): Murariu – D. Radu, Bocșan, Sekulic, Taub – Gîdea, Tiihonen, Ignea, Stojanovic – Benzar, Bîrnoi.

Politehnica (repriza II): Moldovan – Olariu, A. Mada, Porumb*, Oanea – Al. Roșca*, Târșa, Gologan (68, Bakoș), Pureca – Marincu, Țurcaș.

Antrenor: Octavian Benga.

Timişul Şag: Cr. Toma – Periat, M. Toma, Pascu, Podină – Banu, Briciu, Daminuţă, Ungureanu – Bîrză, Drăghici. Au mai intrat: I. David, Acheampong, R. Ştefan, Şt. Rus, Cristescu, Lazea, Volosciuc, Palade, B. Costea. Antrenor: Adrian Bungău.

Cei doi jucători în probe folosiţi azi sunt de la Viitorul Cluj. E vorba de Bogdan Porumb (22 ani), fundaş central care a fost în trecută soluţie de junior la Viitorul Pandurii şi Alexandru Roşca (25 ani), mijlocaş dreapta.

„O victorie în primul meci de pregătire. Mă bucură atitudinea jucătorilor, am arătat destul de bine, pe toată durata partidei, pot să spun că sunt şi puţin surprins de evoluţia jucătorilor, asta înseamnă că am lucrat bine în această perioadă şi cred că suntem pe un drum bun. Am avut şi săptămâna trecută jucători în probe. Pe unii i-am legitimat… au semnat contracte cu noi. Mai sunt câţiva jucători în probe şi ne vom hotărî dacă vor rămâne sau nu. Vreau să menţionez că toţi jucătorii care au semnat cu noi au fost în probe (cu excepţia lui Gîdea), nu a venit nimeni fără să-l cunoaştem. Şi-i felicit pentru că vor să joace la Poli şi vin în condiţiile materiale propuse de către noi (…) Nu am ajuns şi preşedinte, nu s-au închis uşile şi nici nu vreau să sting lumina… Suntem aici toţi care suntem şi ne dăm silinţa şi facem lucrurile profesionist, cu ce avem. Nu sunt numai eu, sunt mai mulţi care muncesc, poate eu am vorbit mai mult, pentru că sunt antrenorul echipei şi nu vreau să fiu o portavoce.


Sunt oameni din stafful meu, pe care-i vedeţi în spate şi muncesc la fel de mult ca mine şi în jurul nostru sunt alţi oameni care-şi dau interesul şi încercăm prin mijloacele pe care le avem cu toţii să îndreptăm lucrurile cât putem”, a declarat Octavian Benga la final.

Denis Mladin (LPS Bihorul), care a început pregătirea cu echipa mare, se pregăteşte acum cu juniorii clubului. „Nu s-a renunţat la niciun jucător, Mladin se antrenează cu Academia în momentul de faţă, e un jucător născut 2005, am adus jucători tineri nu neapărat pentru echipa mare, ci şi pentru viitorul echipei şi în perioada următoare mai pot apărea şi alţi jucători tineri sau foarte tineri şi chiar seniori”, a adăugat Benga.

Nici la meciul de azi nu a fost prezent Ovidiu Cuc, preşedintele executiv, în schimb, meciul a fost urmărit de pe margine de ceilalţi din conducerea sportivă, precum Ioan Mera sau Doru Plăviţu, de undeva de după gardul Bazei 2 a urmărit meciul şi fostul goalkeeper Costel Pantilimon, care în ultima perioadă e tot mai apropiat de club.

„Nu vreau să comentez, nu urmăresc toate detaliile şi nu vreau să vorbesc doar ca să nu tac … sunt mai multe discuţii, inclusiv cu el (n.r. Pantilimon) şi cu alţi oameni, pentru a se găsi soluţii de a îndrepta situaţia. Lumea nu înţelege sau trebuie să înţeleagă, nu că vreau să apăr eu pe cineva, dar noi suntem un club finanţat din bani privaţi şi avem şi o concurenţă neloială, pentru că ne luptăm cu primării, care plătesc foarte bine. Inclusiv la Liga 2, ne-am dorit nişte jucători şi diferenţa de salarii era că noi ne gândeam să plătim în lei şi acea sumă (n.r. alte cluburi) o plăteau în euro şi atunci e foarte greu de gestionat. Mai ales că e un club privat şi e greu în perioada asta să găseşti bani de la privaţi”, a răspuns Benga când a fost întrebat despre o venire a lui „Panti” în conducere.

Poli are aşadar şase transferuri, cu tot cu finlandezul Tiihonen (ex-Dăeşti), care a fost ţintă, aşa cum am anunţat încă din decembrie, dar ca aceşti jucători să fie legitimaţi trebuie ridicată interdicţia în vigoare. „Va fi săptămâna viitoare o comisie la federaţie şi probabil se va decide, sperăm să fie o decizie pozitivă”, a conchis tehnicianul.

„Avem mulţi jucători noi, încercăm să ne pregătim cât mai bine, să ne cunoaştem în primul rând. Au valoare, încercăm să ne realizăm obiectivele, să câştigăm cât mai multe meciuri, avem condiţii foarte bune la Şag, şi de pregătire şi de tot. Şagul îşi propune să-şi construiască o echipă puternică, să se bată cu oricine”, a spus şi Adrian Bungău, antrenorul Timişului Şag, a opta clasată în D-Timiş.

Pentru Poli urmează peste o săptămână un nou amical la Baza 2, cu Avântul Periam (L3) în timp ce Şagul se pregăteşte de un duel cu Ripensia, tot sâmbătă, 28 ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.