Politehnica a oficializat înregimentarea finlandezului Onni Tiihonen. Druckerii din diaspora trimit un...

Politehnica a oficializat înregimentarea finlandezului Onni Tiihonen. Druckerii din diaspora trimit un ajutor financiar clubului

0
DISTRIBUIȚI
Onni Tiihonen, după ce a marcat în testul cu Timişul Şag

În aşteptarea ridicării interdicţiei la transferuri, Politehnica Timişoara are şase jucători semnaţi în această iarnă. A fost confirmat şi finlandezul Onni Tiihonen, jucător care era deja înregimentat conform „principalului” Octavian Benga. Mijlocaşul central a semnat până în vară, cu drept de prelungire pe încă un sezon.

Tiihonen (22 ani), aşa cum anunţam încă din decembrie, era o ţintă de transfer pentru alb-violeţi şi a fost prezent la echipă încă de la reunire. Mai mult, el a arătat un joc solid în primul test al iernii, sâmbătă, cu Timişul Şag (scor 4-0), când a şi deschis scorul.

Primul finlandez de pe Bega a venit în ţară în septembrie, dar în Liga 3, la Viitorul Dăeşti, unde a activat din septembrie şi până a plecat de la echipă antrenorul Călin Cojocaru, în noiembrie, evoluând în zece partide şi marcând un gol la acest nivel. Înainte de a sosi în România a fost jucătorul prim-divizionare feroeze AB Argir, pentru care a jucat în 14 meciuri de campionat şi două de cupă, fără a marca. Cel mai mult a evoluat în ţara natală, la IF Gnistan, cu care a şi promovat în eşalonul secund. PKKU şi NJS sunt numele celorlaltor grupări finlandeze la care a activat.

„Eu cred că stafful și jucătorii fac o treabă foarte bună acum, cred că muncim împreună ca o familie, construim ceva nou, împreună. Cred că pentru mine, până acum, a fost o bună perioadă de pregătire”, a declarat Onni Tiihonen pentru site-ul clubului.

Următorul test al lui Poli va fi sâmbătă, la Baza 2, cu Avântul Periam (Liga 3).

Sprijin de la Druckeria 360″ şi „Poli of America SG / Polişti în America”

Cu un buget golit în toamnă, Poli a ajuns în iarnă la 17 despărţiri în acest sezon, număr record, atât din cauza formei sportive a celor plecaţi sau/şi a salariilor mari pe care aceştia le aveau. În contextul în care un sponsor partener principal a făcut un pas în spate, druckerii s-au mobilizat şi la finele toamnei au virat 70.000 de lei în conturile clubului. Situaţia a rămas în continuare precară în privinţa lichidăţilor, adunându-se la un moment dat aproape două luni de neplată către jucători. Suporterii s-au implicat din nou la finele săptămânii trecute.


De această dată „economiile” comunităţilor poliste din diaspora vor fi folosite pentru club.

„Membrii Comitetului Director Druckeria au convenit ca suma strânsă până în prezent în perioada iulie 2021 – ianuarie 2023 în contul Druckeria 360Poli of America SG / Polişti în America – ., – să fie folosită în perioada următoare la susținerea activității clubului, ca parte dintr-un virament mai mare convenit cu ceilalți acționari.
Contribuția Asociației Druckeria se va ridica în acest mod la 500.000 lei pentru perioada iunie 2022 – ianuarie 2023, bani proveniți de la comunitatea violetă”, se arată în comunicatul Druckeriei. Altfel, în această iarnă, fanii s-au remarcat iarăşi prin numeroase acte de caritate, inclusiv cu sprijin financiar pentru victimele accidentului din Petroşani sau prin amenajarea unui spaţiu de joacă la clinica de Pediatrie a Spitalului Județean.

În continuare la Poli se caută diverse variante de redresare. La meciul cu Timişul Şag, de după gard, a asistat şi fostul goalkeeper Costel Pantilimon, vehiculându-se o implicare a sa în viitorul apropiat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.