Politehnica, victorie la patru goluri diferenţă şi în amicalul cu o timişeană...

Politehnica, victorie la patru goluri diferenţă şi în amicalul cu o timişeană din Liga 3. Tavi Benga mai are trialişti: „Test util”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Politehnica Timişoara

Politehnica Timişoara merge bine în teste, cel puţin deocamdată. După succesul la scor cu Şagul, elevii lui Octavian Benga au trecut clar şi de Avântul Periam, scor 5-1 (3-1), meci în care gazdele de la Baza 2 au mai testat un tânăr străin, dar în care au şi debutat puşti din propria pepinieră.

Pe o vreme rece, gazdele au marcat rapid prin Alin Ignea (min. 4). Oaspeţii au replicat peste cinci minute prin experimentatul Alex Baranyi, cunoştinţă veche a alb-violeţilor de când era la Ghiroda. Poli a revenit rapid la conducere prin golul, la debut, înscris de Cristi Gavra, sosit de la concitadina „Ripi”. Apoi, Luka Stojanovic a stabilit scorul pauzei, în minutul 30: 3-1!

La reluare, tot un nou sosit, Marian Târşa (ex-Metalul Buzău şi Poli Iaşi) a marcat pentru 4-1 iar tabela a fost închisă de un tânăr recent promovat, Fabian Marincu (89).

Fără Murariu, accidentat, Denis Moldovan a apărat mai mult, dar azi a fost şi şansa tânărului Alex Urdeş (n. 2005) să intre între buturile echipei mari. La primul contact la seniori, din teren, s-a aflat şi Eric Adam, care a devenit cel mai tânăr jucător utilizat de Poli, născut în 2007. A intrat şi Denis Boariu (2006), care bifase un debut oficial în eşecul de la Galaţi (scor 0-1).


În timp ce un al patrulea tânăr din academie care s-a alăturat lotului din cantonament, Mario Balica (2006), tot goalkeeper, nu a fost utilizat. În continuare cu Poli se pregăteşte fundaşul central Bogdan Porumb (Viitorul Cluj) iar azi pe final a fost folosit şi un tânăr francez – Eniss Tata. care a jucat în ligile inferioare din Franţa şi Suedia.

Politehnica (prima repriză): D. Moldovan – D. Radu, Bocşan (c), Sekulic, Oanea – Ignea, Tiihonen – Gîdea, Bîrnoi, Stojanovic – Gavra.

Politehnica (repriza secundă): D. Moldovan (65, Urdeş) – Mladin (80, Tata*), Mada (c), Porumb*, Taub – Gologan, Târşa – Marincu, Benzar (70, E. Adam), Boariu – Ţurcaş.

*jucători în probe

La final, Octavian Benga i-a lăudat din nou pe cei care au semnat cu Poli având încredere că problema cu interdicţia la transferuri se va rezolva, lucru care s-a şi întâmplat ieri. Reamintim că în primul amical al iernii, săptămâna trecută, alb-violeţii au bătut Şagul cu 4-0.

„A fost un joc bun, pe o vreme foarte grea. În prima repriză am avut un joc foarte foarte bun pe faza de atac. Sunt mulţumit de ceea ce realizăm pe faza de atac şi pot spune că sunt nemulţumit în anumite momente pentru faza defensivă. E bine că ştim ce avem de făcut. Am şi întâlnit azi un adversar bun de Liga 3, cu nişte jucători buni de Liga 3 şi în multe momente ne-au pus în dificultate. A fost un test foarte util pentru că ne sugerează ce mai trebuie să lucrăm, pentru că trebuie să recunoaştem, avem foarte multe lucruri, sunt şi mulţi jucători noi. Încă o dată îi felicit pe jucătorii care au venit, au avut încredere în mine şi, normal, în club, şi tot ceea ce înseamnă oamenii care lucrează aici, să vină în momentul în care transferurile erau blocate. Pe nişte salarii… bune pentru nivelul nostru nostru salarial, sunt mici şi trebuie să-i apreciem şi le mulţumesc încă o dată că au acceptat, şi-au asumat un risc şi drept dovadă a meritat”, a declarat Octavian Benga, „principalul” alb-violeţilor.

Pentru Poli urmează un test aparent mai dificil, miercuri, tot pe teren propriu, în compania Corvinului, lider în seria ei de „C”. Probabil dacă vremea va permite meciul se va desfăşura pe „Ştiinţa”, altfel „sinteticul” de la Baza 2 devine inevitabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.