Preţul gazelor naturale continuă să scadă în Europa

Preţul gazelor naturale continuă să scadă în Europa

0
DISTRIBUIȚI

Preţurile gazelor naturale europene au continuat să scadă şi au ajuns astăzi la aproximativ 68,750 euro/MWh, conform tradingeconomics.com, atingând un nou minim de la mijlocul lunii februarie, înainte de începerea războiului din Ucraina.

Prognozele indică temperaturi peste normele sezoniere pentru cea mai mare parte a Europei în următoarele două săptămâni.


În acelaşi timp, importurile record de GNL, stocurile mai pline decât în mod normal şi creşterea producţiei de energie eoliană în Franţa şi Germania au contribuit, de asemenea, la atenuarea presiunilor asupra preţurilor. Stocurile de gaze din Europa sunt pline în proporţie 83,5% începând cu 2 ianuarie, cu mult peste norma sezonieră din ultimii cinci ani, de 70%.

Între timp, liderii UE au ajuns la un acord pentru a limita preţurile gazelor naturale începând cu 15 februarie. Cu toate acestea, perspectivele pentru 2023 rămân provocatoare, deoarece sezonul de iarnă este încă în faţă. De asemenea, Europa trebuie să-şi crească capacitatea de import de GNL, în timp ce o creştere a cererii de gaz din China şi din alte ţări asiatice ar putea creşte concurenţa pe această piaţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.