Prima reacție a Guvernului după ce UBB a anunțat că ministrul Bode...

Prima reacție a Guvernului după ce UBB a anunțat că ministrul Bode a plagiat

0
DISTRIBUIȚI

Guvernul a avut, astăzi, o primă reacție după ce Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai a decis, după analiza tezei de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode, că „abaterile etice constatate sunt suficient de importante pentru a concluziona că teza este profund viciată”.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, întrebat de PRESSALERT.ro care este poziția premierului Nicolae Ciucă,  a susținut că „din datele pe care le am, ministrul de Interne a oferit deja o poziție publică în legătură cu acest material de informare pe care l-a transmis UBB.


Nu este singura analiză care s-a făcut, deci nu o să comentez acum nici această analiză, nici alte analize în legătură cu această teză. Iar în contextul în care există o procedură în instanță legată de această lucrare, m-aș opri aici cu comentariile”.

Întrebat dacă răspunsul echivalează cu faptul că premierul nu are nicio poziție, Cărbunaru a spus: „La fel ca și în orice alte cazuri, premierul României cere respectarea legii. În cazul punctual, este o situație care se tranșează în cadrul unui proces care e gestionat de o instanță de judecată și nu m-aș putea pronunța înainte de a se da un verdict”.

După ce UBB a făcut anunțul, ministrul de Interne, Lucian Bode, a afirmat că este „absolut uluitor demersul de analizare a unei lucrări redactate în 2018 folosind norme actualizate în 2020-2022”: „E un precedent extrem de periculos. (…) Aceste atacuri concertate ale USR și ale sateliților săi asupra mea sunt absurde. (…) Demersul Comisiei de Etică încalcă flagrant decizia Curții Constituționale. Cu acțiunea pe care am deschis-o în instanță, vreau să mă asigur că legea este respectată, indiferent de cine este vorba. Este un drept, dar și o obligație pe care o am ori de câte ori se încalcă legea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.