Primăria Timișoara aplică la o finanțare națională pentru a schimba încă aproape...

Primăria Timișoara aplică la o finanțare națională pentru a schimba încă aproape patru kilometri de magistrale de termoficare

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a anunțat că aplică pentru o finanțare națională nerambursabilă prin Programul Termoficare al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA). Scopul este retehnologizarea a încă unui segment de 3,69 km de conducte magistrale din rețeaua primară a orașului, în zona centrală și în Calea Lipovei.

„Continuăm investițiile în Timișoara și în servicii publice care să funcționeze pentru cetățeni. Cu toții știm că sistemul centralizat de termoficare are probleme și că una dintre cele mai mari o reprezintă pierderile de agent termic.


Cauza a fost lipsa cronică de acțiune. În acest mandat, ca să reducem pierderile, am modernizat aproape 30 de kilometri de conducte. Un munte de țevi. Facem ce trebuia făcut de mult și căutăm constant să atragem finanțare, pentru a pune la punct infrastructura de bază a Timișoarei”, a transmis viceprimarul Ruben Lațcău.

Zonele vizate sunt: strada Michelangelo, Parcul I.C. Brătianu, bulveardul Mihai Eminescu, strada M. Robespierre, Piața Iancu Huniade, bd. 20 Decembrie, strada Nikolaus Lenau, Piața Victoriei, strada Dr. Nicolae Paulescu, strada Paris (până la intersecţia cu str. Col. Enescu). Străzile vizate din zona Lipovei sunt: strada Constantin cel Mare, strada Pomiculturii, strada Volta, strada Brazilor, strada Martir Alexandru Chorosi, Aleea Aurel Ciupe, strada Holdelor, strada Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, strada Perlei, Aleea Arcașilor.

„Acest proiect se adaugă la investiția care este deja în execuție și se apropie de finalizare, respectiv etapa a doua de retehnologizare a sistemului de termoficare, prin care 9 kilometri de rețea primară și 20 de kilometri de rețea secundară se reabilitează. De asemenea, Primăria Timișoara mai are un obiectiv aflat în stadiul de elaborare al studiului de fezabilitate, care prevede retehnologizarea a încă 29 de kilometri de rețea primară, precum și identificarea de surse de finanțare”, mai spune comunicatul municpalității.

Procentul de co-finanțare vizat de Primăria Timișoara este de 85% (bugetul de stat) prin Programul Termoficare. Valoarea totală a investiţiei este de 73.615.743,01 lei (inclusiv TVA).

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.