Primarul Fritz, nemulțumit de împărțirea fondurilor din PNRR pentru spitale. Două proiecte...

Primarul Fritz, nemulțumit de împărțirea fondurilor din PNRR pentru spitale. Două proiecte ale Timișoarei, lăsate pe dinafară

1
DISTRIBUIȚI

Mai multe spitale din vestul țării sunt pe lista celor care vor primi finanțare prin PNRR, însă primarul Timișoarei, Dominic Fritz, spune că modul de selectare a proiectelor din sănătate ce primesc bani seamănă „cu o partidă de alba-neagra”.

Dominic Fritz arată că două proiecte ale orașului Timișoara puteau începe imediat, dar că nu au fost incluse pe lista Ministerului Sănătății.

„Azi, la București s-a decis că noua maternitate a Timișoarei și dotările absolut vitale pentru a putea deschide noul spital de copii nu merită să fie pe lista proiectelor finanțate de Ministerul Sănătății.


Două proiecte care puteau începe imediat. Clădirea de șase etaje a noului Spital de Copii e gata, ne trebuie 100 de milioane de lei să cumpărăm dotările. Autorizația de construire a noii maternități e semnată, ne trebuie 800 de milioane de lei pentru a începe construcția”, a scris Dominic Fritz pe Facebook.

Acesta susține că va găsi acești bani în altă parte: „Ne vom descurca, dar nu abandonăm spitalele, pentru că timișorenii au nevoie de servicii medicale moderne. De asta, construim patru clădiri noi de spitale și am investit anul trecut aproape 50 de milioane de lei în infrastructura de sănătate a Timișoarei”.

„Toți știm condițiile în care Uniunea Europeană dă României banii din PNRR: investițiile să fie finalizate până în 2026, altfel se pierd banii. M-aș bucura ca Ministerul Sănătății să reușească ce n-a reușit până acum niciun ministru: să finalizeze în trei ani ruina de pe Torontalului și să o transforme în Institut Oncologic. Sunt primul care ar aplauda o asemenea realizare. Până atunci însă, văd că modul de selectare al proiectelor din sănătate ce primesc bani seamănă mai degrabă cu o partidă de alba-neagra”, a mai transmis primarul Timișoarei.

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a anunțat miercuri cele 27 de spitale, pavilioane sau secții noi care vor fi construite prin PNRR, printre care și viitorul Institut Oncologic de la Timișoara, în care urmează să fie transformată vechea construcție abandonată de pe Calea Torontalului.

1 COMENTARIU

  1. Dar esti multumit ca dai 300 000 de euro pe o aplicatie ? De asta esti multumit ? Voiai sa spargi mai multi bani si acum nu ai de unde ? Sau doar faci pe nemultumitul ca sa dai bine la public ? Nu mai are USR bani de dat la acolitii politici ? Daca erau cu cap cei din Guvern, nu iti dadeau nici un leu far acontrol de la Curtea de Conturi. Coltermul cum mai merge ? STPT ? Mai au ceva bani in conturi ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.