Primele „cartonașe albe” din istorie au fost arătate într-un meci de fotbal...

Primele „cartonașe albe” din istorie au fost arătate într-un meci de fotbal feminin în Portugalia. Care este motivul

0
DISTRIBUIȚI

De la Cupa Mondială FIFA din 1970, fanii fotbalului s-au obișnuit ca arbitrul să poată împărți cartonașe galbene și roșii doar jucătorilor care au comis o infracțiune. O inițiativă FIFA dă de acum posibilitatea arbitrilor care oficiază un meci să arate și „cartonașul alb”.

În timpul meciului feminin dintre Benfica și Sporting Lisabona de sâmbătă, acest cartonaș a fost folosit pentru prima dată în fotbalul profesionist, relatează publicația online sportbible.com.

Evenimentul a avut loc în timp ce Benfica conducea cu 3-0 împotriva rivalei din oraș și personalul medical de la ambele echipe a intrat pe teren pentru a asista una dintre jucătoare.

Jucătoarea în cauză se plânsese că se simțea rău în prima parte a meciului, motiv pentru care taberele medicale s-au unit pentru a încerca să o ajute.

În urma acestei acțiuni, arbitrul a acordat un cartonaș alb inedit, ambelor echipe, în semn de recunoaștere a spiritului sportiv al acestora.

Acordarea cartonașului a fost aclamată și aplaudată de publicul spectator de pe Estadio da Luz.

Cartonașul alb este menit să arate recunoașterea cluburilor pentru actele de fair-play din timpul unui meci, în încercarea de a „îmbunătăți valoarea etică în acest sport”.

Cartonașul alb a fost introdus în Portugalia alături de multe inițiative ale FIFA din ultima vreme.


Organismul internațional de conducere a fotbalului a introdus, de asemenea, posibilitatea efectuării de înlocuiri temporare în cazul intervenției asupra jucătorilor accidentați, precum și maimmulte minute suplimentare, modificare ce a fost des utilizată în timpul meciurilor din faza grupelor la Cupa Mondială 2022 din Qatar.

La fel ca și în cazul minutelor suplimentare, cartonașul alb a avut parte de reacții mixte pe rețelele de socializare.

Mulți oameni au răspuns cu aplauze și emoticoane de laudă, arătându-și aprecierea pentru ceea ce reprezintă acest cartonaș.

Cu toate acestea, alții au considerat că acesta nu-și are rostul.

Deocamdată, rămâne doar o inițiativă portugheză, așa că ochii vor fi ațintiți asupra campionatelor interne ale națiunii pentru a vedea cum reacționează fanii la cartonașul alb în timp.

În ceea ce privește Benfica, aceasta s-a impus confortabil cu 5-0 în fața marii sale rivale și s-a calificat în semifinalele Cupei Portugaliei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.