Război în Ucraina, ziua 318. Putin a asistat singur la o slujbă...

Război în Ucraina, ziua 318. Putin a asistat singur la o slujbă de Crăciun

0
DISTRIBUIȚI

Președintele rus Vladimir Putin a asistat singur, vineri la miezul nopții, la o slujbă religioasă celebrată într-o biserică din Kremlin, cu ocazia Crăciunului ortodox pe rit vechi – sărbătorit pe 7 ianuarie – marcat de ofensiva rusă în Ucraina.

Președintele rus a urmărit slujba în Catedrala Buna Vestire, proiectată inițial ca biserică pentru țari, condusă de mai mulți, potrivit unor imagini difuzate de Kremlin, transmite AFP.

În anii precedenți, Vladimir Putin obișnuia să participe la slujbele religioase de Crăciun ortodoxe din provinciile rusești sau de la periferia Moscovei.

Într-un mesaj difuzat sâmbătă, Putin a adresat felicitări creștinilor ortodocși, indicând că această zi inspiră „fapte bune și aspirații”.


De asemenea, el a spus că se roagă pentru Biserica Ortodoxă, al cărei influent lider, patriarhul Kirill , a susținut pe deplin ofensiva forțelor armate ruse în Ucraina decisă de Vladimir Putin.

Organizațiile bisericești „îi susțin pe soldații noștri care iau parte la o operațiune militară specială”, a declarat președintele rus, folosind termenul oficial al Kremlinului pentru ofensiva din Ucraina.

Patriarhul Kirill a făcut apel la credincioși să sprijine „frații” pro-ruși în timpul ofensivei rusești din estul Ucrainei. De la începutul ofensivei din Ucraina, pe 24 februarie, el a ținut predici în care a dat binecuvântarea sa trupelor rusești, în timp ce a criticat autoritățile ucrainene. Într-o predică de anul trecut, el a spus că moartea în Ucraina „spală toate păcatele”. Joi, Patriarhul a cerut Moscovei și Kievului să stabilească o încetare a focului în Ucraina cu ocazia sărbătorii ortodoxe de Crăciun.

Putin a anunțat o încetare unilaterală a focului pentru 36 de ore, însă „duelurile de artilerie” au continuat vineri la Bakhmout, punctul fierbinte al frontului din estul Ucrainei, precum și bombardamentele în alte regiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.