Război în Ucraina, ziua 319. Rușii au continuat atacurile în ciuda promisiunii...

Război în Ucraina, ziua 319. Rușii au continuat atacurile în ciuda promisiunii de încetare a focului

1
DISTRIBUIȚI

Bombardamentele Rusiei din timpul nopții asupra regiunilor din estul Ucrainei au provocat cel puțin o victimă, au anunțat duminică oficialii, după ce Moscova a pus capăt unui armistițiu unilateral anunțat pentru Crăciunul pe rit vechi și a promis că va continua să lupte până când va învinge.

Sâmbătă, focuri de obuze au răsunat pe străzile aproape pustii ale orașului ucrainean Bahmut, unde s-au dat cele mai intense lupte din timpul invaziei rusești.


Orășelul este gazda unor mine de sare și de ghips, galeriile subterane fiind un bun avantaj tactic pentru cei care dețin controlul localității.

În mesajul său video nocturn, președintele Volodimir Zelenski a declarat că armistițiul rusesc nu a fost respectat în locuri precum Bakhmut, calificând afirmațiile Moscovei drept „false”.

„Astăzi, lumea a putut să vadă încă o dată cât de false sunt cuvintele de orice nivel venite de la Moscova. Au spus ceva despre o presupusă încetare a focului. Dar realitatea este că obuzele rusești au lovit din nou Bakhmut și alte poziții ucrainene”, a spus președintele ucrainean.

„S-a confirmat încă o dată: doar expulzarea ocupanților ruși de pe teritoriul ucrainean și eliminarea oricărei posibilități pentru Rusia de a exercita presiuni asupra Ucrainei și a întregii Europe va însemna restabilirea liniștii, a securității și a păcii”, a continuat el.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.