Război în Ucraina, ziua 322. Militar ucrainean, despre luptele de la Soledar:...

Război în Ucraina, ziua 322. Militar ucrainean, despre luptele de la Soledar: situația este critică, nimeni nu numără morții

0
DISTRIBUIȚI

Un militar ucrainean care luptă în orașul Soledar din estul țării a declarat pentru CNN că situația este „critică”, iar numărul deceselor este atât de mare încât „nimeni nu mai numără morții”.

Militarul face parte din brigada 46-a mobilă aeriană, care conduce lupta Ucrainei pentru a păstra Soledar în fața unui asalt masiv al mercenarilor Wagner.

„Situația este critică. Dificilă. Rezistăm până la ultimul”, a declarat militarul care nu a fost identificat din motive de securitate.

El a descris un câmp de luptă dinamic, în care clădirile își schimbă zilnic proprietarul, iar unitățile nu pot ține pasul cu numărul tot mai mare de morți și răniți.

„Nimeni nu vă va spune câți morți și răniți sunt. Pentru că nimeni nu știe cu siguranță. Nici măcar o singură persoană.


Nici la cartierul general. Niciunde. Pozițiile sunt ocupate și recâștigate în mod constant. Ceea ce a fost casa noastră astăzi, devine a lui Wagner a doua zi. În Soledar, nimeni nu-i numără pe morți”, a adăugat militarul.

Soldatul a spus că nu este clar ce parte din oraș era deținut de ruși.
„Nimeni nu poate spune cu siguranță cine s-a mutat unde și cine deține ce, pentru că nimeni nu știe cu siguranță. Există o imensă zonă gri în oraș pe care toată lumea pretinde că o controlează”, a explicat militarul ucrainean.

Ucrainenii au pierdut multe trupe în Soledar, dar pe lina frontului sunt duși noi militari.

„Personalul unităților noastre a fost reînnoit cu aproape jumătate, mai mult sau mai puțin. Nici măcar nu avem timp să memorăm indicativele de apel ale fiecăruia dintre noi [atunci când sosesc noi efective]”, a mai spus ucraineanul.

Militarul crede că liderii ucraineni vor abandona în cele din urmă lupta pentru Soledar și se întreabă de ce nu au făcut deja acest lucru.

„Toată lumea înțelege că orașul va fi abandonat. Toată lumea înțelege acest lucru. Vreau doar să înțeleg care este rostul [de a lupta din casă în casă]. De ce să murim, dacă oricum îl vom părăsi astăzi sau mâine?”, s-a întrebat militarul ucrainean.

Brigada a 46-a mobilă aeriană a anunțat marți pe Telegram că situația din Soledar este „foarte dificilă, dar gestionabilă”.

În discursul său nocturn, președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a mulțumit membrilor brigăzii „pentru curajul și fermitatea lor în apărarea lui Soledar”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.