Război în Ucraina, ziua 334. Germania se va coordona cu aliații...

Război în Ucraina, ziua 334. Germania se va coordona cu aliații în privința deciziilor privind armele trimise Kievului UPDATE Acord de principiu al statelor UE pentru asistenţă militară suplimentară destinată Ucrainei

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-771308175">

UPDATE Miniştrii de Externe din statele Uniunii Europene au ajuns, luni, la un acord de principiu privind asistenţă militară suplimentară destinată Ucrainei, care, potrivit unor surse, ar putea fi de peste 500 de milioane de euro.

„Cu ocazia reuniunii Consiliului pentru Afaceri Externe, miniştrii de Externe au ajuns la un acord politic pentru asistenţă militară suplimentară destinată Ucrainei, în cadrul Instrumentului European de Pace. Menţinem susţinerea pentru forţele armate ucrainene”, a anunţat Preşedinţia suedeză a Consiliului Uniunii Europene.

Oficiali europeni citaţi de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Monde afirmă că noul plan de asistenţă militară se ridică la 500 de milioane de euro. În plus, vor fi oferite echipamente non-letale în valoare de 45 de milioane de euro pentru misiunea UE de instruire a militarilor ucraineni.

Uniunea Europeană oferă Ucrainei asistenţă militară masivă în eforturile de respingere a invaziei militare ruse. Moscova a acuzat statele occidentale că prelungesc conflictul militar din Ucraina prin oferirea de armament.

Cancelarul german Olaf Scholz, aflat sub presiune pentru a permite expedierea tancurilor de fabricație germană către Ucraina, a declarat că toate deciziile privind livrările de arme vor fi luate în coordonare cu aliații, transmite Reuters.

Scholz, întrebat duminică la o conferință de presă la Paris despre furnizarea de tancuri Ucrainei, a declarat că toate livrările de arme către Ucraina de până acum au avut loc în strânsă coordonare cu partenerii occidentali.

„Vom face acest lucru și în viitor”, a spus el.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, președintele francez Emmanuel Macron a declarat că nu exclude posibilitatea de a trimite tancuri Leclerc în Ucraina.

Macron a spus că trimiterea de tancuri nu trebuie să escaladeze situația, trebuie să țină cont de timpul necesar pentru a-i antrena pe ucraineni pentru a fi eficienți și nu trebuie să pună în pericol propria securitate a Franței.

„I-am cerut ministrului Apărării să se ocupe de asta, dar nimic nu este exclus”, a declarat Macron, adăugând că această mișcare va trebui coordonată cu aliați precum Germania în zilele și săptămânile următoare.

Surse germane au declarat pentru Reuters că ar permite ca tancurile fabricate în Germania să fie trimise în Ucraina pentru a ajuta la apărarea acesteia împotriva Rusiei, dacă Statele Unite sunt de acord să trimită propriile tancuri.

Scholz s-a aflat la Paris împreună cu lideri de vârf ai guvernului său pentru o întâlnire cu omologii săi francezi.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.