Reunire cu un efectiv mai sărac la Politehnica. Tavi Benga: „Se caută...

Reunire cu un efectiv mai sărac la Politehnica. Tavi Benga: „Se caută soluţii în toate părţile” FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timişoara a sunat adunarea cel mai devreme dintre echipele timişene de fotbal, dar e şi în cea mai proastă postură dintre divizionarele secunde din zonă. Cu probleme inclusiv financiare din acest sezon, alb-violeţii au avut doar 20 de jucători la prima mişcare din 2023. La capitolul noutăţi figurează deocamdată numele lui Patrick Paşcalău, Denis Mladin, tineri în pregătiri, dar şi cel al finlandezului Onni Tiihonen, mijlocaş despre care publicaţia noastră a anunţat că se află în vederile clubului. Altfel, un alt Patrick, Popescu, reprezintă o plecare nedorită, acesta dând curs unei oferte din prima ligă a Lituaniei.

Antrenorul principal al Politehnicii a vorbit cu optimism, susţinând că există totuşi şi veşti bune, mai aşteptând jucători şi… veşti de la sponsori noi în zilele următoare. „Am încheiat anul cu o victorie, patru puncte la două echipe bune, nişte puncte care ne dau o speranţă în dorinţa de a ne salva de la retrogradare. În acest timp pot spune că s-au întâmplat multe lucruri şi benefice sau mai puţin benefice… Benefice ar fi că s-ar putea ca şi unii oameni sau iubitori de Poli să vină alături de noi. Vom afla mai multe pe finalul săptămânii şi sper ca lucrurile să se îndrepte, acest lucru ar fi pozitiv, ca şi forţele să se adune din nou şi Poli să devină mai puternică şi mai bine organizată. Mai puţin benefice pot spune că, bineînţeles, au fost unii jucători cărora le-am cerut rezilierea, ne-am dorit noi şi zilele următoare o să aflaţi şi jucătorii cu care am reziliat. Mai puţin benefice sunt veştile că şi unii dintre jucătorii care ne-am dorit să rămână ne-au cerut să plece şi cu unii dintre ei chiar am ajuns la un acord. De exemplu cu Patrick Popescu, şi-a manifestat dorinţa de a pleca. A făcut o ofertă bună clubului şi clubul a ajuns la un acord cu el… Vor veni şi jucători în probe, şi jucători care vor semna cu noi şi sperăm în săptămâna aceasta, pe finalul ei să avem mai multe veşti bune, în legătură cu bugetul, cu ceea ce se doreşte, să transmitem o strategie şi să ne apucăm serios de treabă”, a spus Octavian Benga, tehnicianul alb-violeţilor.

Atacantul Paşcalău (17 ani) a jucat în prima parte a sezonului la CSC Dumbrăviţa, unde a marcat un gol în opt apariţii. Jucătorul mai avea contract cu Crişul Chişineu Criş până în vara lui 2024 astfel că e posibil să fie împrumutat până în vară la alb-violeţi. Mladin (născut tot în 2005) e fundaş dreapta şi provine de LPS Bihorul. El a evoluat în toamnă şi la echipa a doua a celor de la Lotus Felix (Liga 4 Bihor). „Paşcalău a venit să-l vedem săptămâna asta, mâine va veni un jucător care în proporţie de 90% e ca şi semnat, mâine veţi afla mai multe …”, a subliniat Benga.

Despre cei care ar urma să se implice financiar, Benga a adăugat: „Sunt oameni de pe plan local, oameni care au mai fost în fotbal sau au mai ajutat pe Poli, sunt discuţii, nu trebuie să ne ascundem, trebuie să fim realişti, Poli suferă şi din acest punct de vedere – financiar. Se caută soluţii în toate părţile şi sper ca, în general, toţi oamenii din jurul echipei să ajungă la o înţelegere. Poli să devină mai puternică, atât financiar, cât şi ca organizare şi să găsim soluţiile potrivite pentru a forma o strategie benefică. Desigur, dânşii sunt cei care conduc vor trasa strategia”.

Patrick Popescu, de la lupta la retrogradare, la cea pentru eurocupe

De la reunire au lipsit şi străinii Karlo Plantak şi Gabriele Germinio, de care clubul doreşte să se despartă şi cu care „urmează să se ajungă la un acord”, dar şi destui români pe care echipa s-a bazat în sezonul de toamnă şi care sunt cu semnul întrebării: Isvoranu, Milea, Pană, Zaluschi, Tudoran, Bătănaşi şi Jurj, pe ultimii doi Benga nu se bazase nici în toamnă.


Au lipsit şi străinii cu care se doreşte continuare, albanezo-germanul Celani şi grecul Karatasios. Aceştia din urmă au fost învoiţi şi ar urma să ajungă la final de săptămână.

Interesant e că Popescu (26 ani) a atras interesul unei echipe baltice care vrea în eurocupe. Atacantul cu un gol în opt apariţii la alb-violeţi, sosit în toamnă după start, a venit azi doar pentru a-şi lua rămas bun de la foştii colegi de la Timişoare, el urmând să semneze cu FC Hegelman Kaunas, formaţie de pe locul 4 din prima ligă a Lituaniei şi care se află la doar două puncte de locul 2.

Momentan Poli are interzis la transferuri, dar se speră la ridicarea intedicţiei după primirea motivării şi urmării recursului. „Am înţeles că din 13-14 vor începe să lucreze cei de la comisiile federaţiei şi în acel moment se va primi motivarea şi din ce ştiu eu, şi informaţiile mele, şansele de reuşită sunt pozitive”, a precizat Tavi Benga.

„Trebuie să avem o speranţă, încredere, trebuie să fim pozitivi şi să credem că lucrurile se pot îndrepta. În primul rând financiar, apoi ca şi organizare şi să avem o strategie care să dea o notă mai pozitivă echipei. De aceea am şi venit, ştiu unde am venit, ştiam că meciurile până în iarnă vor fi foarte dificile. Credeam şi atunci, cred şi acum, dar numai în anumite condiţii. Nu te poţi salva aşa, doar din gură, trebuie să faci ceva în privinţa asta şi cred că încă se poate salva echipa de la retrogradare, cu tărie cred acest aspect”, a conchis „principalul”.

Cel mai probabil timişorenii vor efectua un stagiu pe plan local.

Lotul prezent la reunire: Murariu, Urdeş, Balica (portari); Oanea, Mladin, Taub, A. Mada, D. Radu, Bocşan, Ignea, Bîrnoi, Gologan, Marincu, D. Benzar, Tiihonen, Pureca, Bakoş, Olariu, Paşcalău, Ţurcaş (jucători de câmp).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.