Rock și blues de zile mari în primul eveniment derulat sub genericul...

Rock și blues de zile mari în primul eveniment derulat sub genericul de Vintage Jam, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Luni seara sub genericul „Vintage Jam with Chris Irinoiu, Kombell Cramba and friends“ la Manufactura a avut loc un happening muzical cât se poate de interesant, publicul delectându-se pe parcursul a două reprize cu o serie de piese din repertoriul de aur al rpck-ului și blues-ului, dar și cu câteva compoziții ale celor de la Fără Filtru.

Trupa timișoreană Fără Filtru a debutat în luna august a anului trecut în formula Kombell Cramba (Adrian Bărar Band), Cris «Pappy» Irinoiu (ex-Labirint, Etajul 4, Fire Escape, The Stitch) și Adrian «Adilică» Șchiopu. Alături de cei doi membri ai trupei pe scenă s-a aflat și Mirela Iacob, o figură cunoscută în rândul melomanilor din Timișoara, care a compus și tradus versuri pentru nume ca Survolaj, Quo Vadis, Blazzaj și Implant pentru Refuz și care în trecut a cântat în diverse formule muzicale.

„Ideea acestui concert a pornit de la Robert Benedek, de la Manufactura. Purtam o discuție despre Elvis și însemnătatea lui in muzică, iar Robert mi-a propus să facem o seară Elvis, inițial solo. Nu știu de ce, deși sunt mare fan Elvis Presley și cânt piesele lui de când am luat primele lecții de chitară, ideea de a cânta solo și numai Elvis o seara întreagă parcă nu imi surâdea. I-am sugerat lui Robert ca ar fi mai fain sa punem lângă Elvis și alți pionieri ai rock’n’roll-ului intr-un playlist. De aici și până la concretizarea ideii nu a fost decât un pas. Cred că Robyn Benedek a fost cea care a venit cu ideea de a numi evenimentul «Vintage Jam», după o sesiune scurta de brainstorming, unde «jam» era nu un jam session ci amestecul făcut din mai multe piese lansate de artisti semnificativi pentru acea perioadă. Dorinta declarată a fost de a demonstra că filosofia americană «rythm is fun» și «keep it simple» funcționează oriunde și oricând. În sesiunea asta de brainstorming, care a ținut maximum o jumătate de ora, unul dintre noi a venit cu ideea de a avea și invitați pe scenă. Evenimentul de aseară este primul dintr-o serie de patru. Data este deja stabilita și va fi anunțată la momentul potrivit. Nu vreau să fac acest anunt acum întrucât și acest prim eveniment am fost nevoiți să îl amânăm de trei ori, lucru pentru care ma fac singur vinovat. Mai mult nu spun acum“, ne-a dezvăluit „Pappy“ despre cum s-a născut acest eveniment.

Printre melodiile care au beneficiat de aplauze sincere din partea publicului numeros care a participat la acest concert s-au numărat melodii din repertoriul unor artiști ca Chuck Berry, Elvis Presley, Buddy Holly, The Doors, Janis Joplin, Ricky Nelson, Dean Martin sau Solomon Burke, dar și două compoziții ale celor de la Fără Filtru, „Intimidat“ și „Merge sh-asha“.

„Nu m-am așteptat deloc la un public atât de numeros si atât de entuziast, am fost plăcut surprinși și eu și Kombell văzând reacția publicului.


Cred că rezumatul ar fi: ei s-au distrat maxim și ne-au făcut să ne simțim ca pe Wembley! Nici un artist nu își poate dori mai mult decât atât, iar surpriza a fost grozav de plăcută. Proiectul Fără Filtru merge înainte. Am avut o perioadă mai grea marcată de cîutarea unui tobar după retragerea lui Adrian Schiopu din trupă. L-am găsit de curând și deocamdata îl ținem ascuns. Lucrăm la piese, sigur vom intra în studio anul acesta însă nu pot garanta ieșirea unui album. Pe Mirela Iacob ne-a recomandat-o bunul nostru prieten Corneliu Vaida, unul dintre puținii oameni care au făcut cunoștință cu proiectul Fără Filtru încă din faza sa embrionară. Eram în impas pentru o cântare in memoria regretatului Adi Bărar la clubul Hells Angels. Nu numai că rămăsesem fără tobar, ba încă prins de o răceală, eu rămăsesem complet fără voce. Aveam nevoie de cineva cu care să rezonăm din punct de vedere muzical și uite așa am ajuns să cântăm împreună prima oară. Părea natural să o invităm alături de noi pe scenă la prima ediție Vintage Jam, mai ales că are carismă, prezența scenică, «simte» publicul, știe cum să interacționeze cu el, nemaivorbind de faptul că o piesă Janis Joplin îi venea ca o mănușă. Îi mulțumim că acceptat să ne fie alături“, a mai adăugat Cris Irinoiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.