Roxana Iliescu, noi critici la adresa administrației pentru un proiect ratat: „Numai...

Roxana Iliescu, noi critici la adresa administrației pentru un proiect ratat: „Numai ce au semnat contractul, că a și încetat!”

0
DISTRIBUIȚI

Consilierul local Roxana Iliescu (Pro România) aduce noi critici administrației pentru promisiuni neonorate.

„Administrația Fritz își dă iar cu stângu-n dreptul când vine vorba despre parcări! Numai ce au semnat contractul pentru realizarea Studiului de Fezabilitate aferent parcării din zona Gării de Nord, că a și încetat! Mai țineți minte anunțul primarului Fritz, cu surle și trâmbițe, legat de realizarea acestei parcări supraetajate în zona Gării de Nord? Este vorba despre realizarea unei parcări (150 locuri) cu parter, două etaje și terasă circulabilă, ce ar urma să fie construită în spatele blocurilor cu opt etaje de pe Bd. General Ion Dragalina și Splaiul Nicolae Titulescu”, a scris Roxana Iliescu într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

În septembrie anul trecut, primarul Fritz spunea că „parcarea va rezolva și aglomerația de mașini parcate peste tot în fața blocurilor de pe Dragalina, vizavi de gară. Acolo, zona va fi regândită, cu spații verzi generoase, trotuare și piste pentru biciclete.


Este prima stradă pe care oricine ajunge cu trenul la Timișoara o vede după ce iese din gară. Așa cum am promis, investim banii din taxa de parcare în dezvoltarea de parcări noi și este pentru prima dată când banii plătiți de timișoreni pe parcare se întorc în spații noi de parcare”.

Roxana Iliescu ironizează astăzi administrația, spunând că „sunt pe drumul cel bun si cu acest proiect… tocmai au semnat un Act Adițional la Contractul încheiat în 06.12.2022 pentru realizarea Studiului de Fezabilitate, de încetare a contractului prin acordul părților! Motivul încetării contractului prin acordul părților? Modul defectuos în care municipalitatea împreună cu Timpark au întocmit documentația de atribuire, iar pe de altă parte, naivitatea celui care a câștigat licitația, care a crezut că această documentație este întocmită corespunzător și nu a cerut clarificări încă din procedura de licitație”.

„În linii mari, societatea care a câștigat licitația a reclamat pe de-o parte faptul că din documentația de atribuire au lipsit documente importante precum Certificatul de Urbanism si CF-urile aferente Temei de Proiectare, iar pe de alta parte faptul că Certificatul de Urbanism in posesia căruia a intrat după semnarea Contractului, ar fi neconform cu Tema de proiectare si totodata există neconcordanțe între CF-uri si situația din teren. Un lucru este evident: prin semnarea unui act adițional de încetare a contractului prin acordul părților, fiecare dintre cele două părți contractante și-au asumat o parte de vină pentru imposibilitatea continuării si executării contractului”, a explicat consilierul local, care este de meserie avocat.

„Acum, că tot sunt nevoiți să o ia de la zero, va fi foarte interesant de văzut dacă municipalitatea împreuna cu Timpark vor demara o noua licitație cu aceeași documentație de atribuire sau vor înțelege cel puțin să o completeze pe precedenta, poate chiar să emită un nou Certificat de Urbanism”, mai spune mesajul Roxanei Iliescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.