Șpaga vine prima dată pe Whatsapp la Primăria Timișoara: „Auuuuu, deci a...

Șpaga vine prima dată pe Whatsapp la Primăria Timișoara: „Auuuuu, deci a venit Moșu mai repede?”

3
DISTRIBUIȚI

Octavian Batori, patronul Casei Funerare Octavian și Adi SRL din Lugoj împreună cu cel care era intermediar în legătură cu Florin Răvășilă, fostul director al Direcției Clădiri, Terenuri, Dotări Diverse I Est din cadrul primăriei în timpul administrației Nicolae Robu, au dat șpagă și unui alt angajat al municipalității pentru că a spionat cu folos.

În starea de urgență, după discuțiile cu Răvășilă, Octavian Batori a aflat că se organizează două licitații pentru asigurarea de mâncare atât celor carantinați, cât și pentru cadrele medicale.


După ce Răvășilă a făcut presiuni ca să fie scoase cât mai repede la licitație cele două contracte, Agafiței l-a abordat la un chef în Lugoj pe unul dintre angajații Primăriei Timișoara, Alin Sergiu Căprariu, pentru a-i ajuta să afle ofertele celorlalți competitori.

Conform propriei declarații, Căprariu la dus la biroul de achiziții și sub pretextul că vrea să învețe cum se lucrează s-a uitat pe ecranul calculatorului funcționarului și i-a transmis ulterior cifrele lui Agafiței. În următoarele zile au tot schimbat date despre ceilalți ofertanți, Agafiței fiind neliniștit că firma controlată de Batori, Bom Mecanica, nu va câștiga. După semnarea contractelor, pentru informațiile oferite Căprariu a primit de la Agafiței, în 6 iulie 2020, pe Whatsapp o fotografie cu un teanc de bani având prinsă o hârtie pe care scria „8800 Sergiu”. „Auuuu. Deci a venit Moșu mai repede?” a întrebat bucuros Căprariu, iar Agafiței i-a răspuns „Doar că Moșu a venit mai devreme. S-au încurcat socotelile, dar e bine. Au intrat din altă parte. Dar s-a făcut confuzie. E bine oricum. E încâlceală maximă”.

Ulterior, banii i-au fost dați lui Căprariu, care a recunoscut în fața procurorului de la DNA cu care a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției și primind o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei închisorii, pe un termen de supraveghere de doi ani și interzicerea unor drepturi.

3 COMENTARII

  1. inca sunt imbecili care insista ca astea sunt „teorii ale conspiratiei” (sau cum le numesc ei, ca sunt analfabeti si imbecili – „conspiratii”)

  2. Faţă de şpăgile de la Urbanism, cu efecte care distrug oraşul, astea sunt minore. Aici DNA a fost sesizat de Robu, cu probe. Dar, FĂRĂ SĂ-I DEA CINEVA ,,MURĂ ÎN GURĂ”, DNA CHIAR NU POATE SĂ PRINDĂ PE NIMENI DINTRE INFRACTORII NOTORII DE LA PRIMĂRIE???

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.