Surpriză pentru polițiștii care l-au găsit pe stăpânul câinelui agresiv prins lângă...

Surpriză pentru polițiștii care l-au găsit pe stăpânul câinelui agresiv prins lângă o grădiniță. Unde se află tânărul

1
DISTRIBUIȚI

A fost identificat proprietarul pitbull-ului prins ieri lângă o grădiniță din Deva, după ce a atacat un alt câine și un bărbat. Este vorba despre un tânăr aflat în închisoare.

Polițiștii din Biroul pentru Protecția Animalelor au făcut verificări într-un dosar penal pentru intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative și neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane.


Oamenii legii au stabilit că proprietarul câinelui agresiv capturat joi, lângă o grădiniță din Deva, este un tânăr 22 ani, încarcerat în Penitenciarul Deva.

Proprietarul temporar este un bărbat în vârstă de 38 de ani, recidivist, care nu avea dreptul de a deține câinele respectiv, animalul fiind încadrat la categoria 1 a câinilor periculoși.

Joi, poliţiştii au fost sesizaţi de către reprezentantul unui serviciu pentru ocrotirea animalelor fără stăpân cu privire la faptul că angajații societății au capturat un câine (mascul, cu caractere morfologice asimilate rasei Pit Bull Terrier American) pe o stradă din Deva, în apropierea unei grădinițe, unde ar fi atacat un alt câine şi un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Deva. Bărbatul aintervenit în apărarea câinelui, nu a fost muşcat și a reuşit să fugă după un gard.

„În cauză, poliţiştii vor continua cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codotomia, cuparea urechilor, secționarea corzilor vocale etc., și a infracțiunii de neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane”, informează IPJ Hunedoara.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.