Surse: Se ia în calcul plecarea lui Virgil Popescu de la Ministerul...

Surse: Se ia în calcul plecarea lui Virgil Popescu de la Ministerul Economiei UPDATE Bâlbâieli la Palatul Victoria

1
DISTRIBUIȚI

Surse oficiale din Palatul Victoria au declarat, astăzi,  că după accidentul teribil produs ieri la cariera Jilț Sud din Gorj se ia în calcul inclusiv posibilitatea plecării lui Virgil Popescu din funcția de ministru al Energiei.

Vă reamintim că, ieri, un vehicul care transporta muncitori s-a răsturnat într-o carieră din localitatea gorjeană Mătăsari. În urma accidentului, trei persoane au murit, iar alte 10 au ajuns la spital.

Premierul Nicolae Ciucă a cerut în ședința de Guvern de astăzi măsuri concrete atât împotriva celor care se fac vinovați de producerea accidentului, cât și măsuri concrete pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă în Complexul Energetic Oltenia, după accidentul de marți, de la exploatarea minieră Mătăsari din județul Gorj.

„Din păcate a avut loc un accident tragic la Complexul Energetic Oltenia și-au pierdut viața trei muncitori în carieră. Doresc să transmit condoleanțe familiilor celor trei muncitori. Încă din primul moment am decis ca autoritățile să se deplaseze la fața locului. Am transmis ministrului Energiei să se deplaseze urgent în județul Gorj și să facă analiza și să ia primele măsuri la fața locului”, a spus premierul.

Premierul afirmă că atât Ministerul Energiei, cât și Ministerul Muncii, prin Inspecția Muncii, vor continua activitatea de verificare și cercetare a cauzelor producerii accidentului.

„Până săptămâna viitoare, în ședința de guvern, îmi veți prezenta primele date și concluzii, cu măsuri concrete atât împotriva celor care se fac vinovați de producerea accidentului, cât și măsuri concrete pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă în Complexul Energetic Oltenia”, încheie premierul.

Corpul de control al Ministerului Energiei se află astăzi la CE Oltenia, pentru evaluarea securității muncii de la nivelul Complexului și a nivelului de respectare a tuturor procedurilor, a anunțat ministrul Energiei Virgil Popescu, care a cerut demiterea a trei persoane din conducere.

„Am cerut conducerii CEO demiterea directorul sucursalei miniere, a directorului exploatării și a șefului carierei Jilț-Sud.


Acest cel fel de tragedii nu trebuie să se mai întâmple”, a declarat Virgil Popescu.

UPDATE După ce la briefing-ul cu presa de ședința de Guvern, Dan Cărbunaru,  purtătorul de cuvânt al premierului, a susținut că nu este exclusă nicio variantă în cazul ministrului Economiei, dar că o decizie va fi luată după ce premierul va primi o analiză, cel mai probabil săptămâna viitoare. ”În funcţie de rezultatul acestor evaluări şi în funcţie de cum va arăta această înlănţuire a responsabilităţilor, nu putem exclude la acest moment nicio opţiune, dar este prematur pentru că la acest moment toate aceste responsabilităţi trebuie să se reflecte în realitatea care va fi constatată în teren”, a declarat Cărbunaru

Ulterior, la aproximativ două ore, a revenit și a precizat ”Chestiunea responsabilităților privind tragicul accident de la CEO Oltenia va fi stabilită în urma anchetei judiciare si pe baza concluziilor echipelor de verificare. Orice măsuri, indiferent de nivelul de responsabilitate vor fi luate, vor ține cont doar de aceste elemente. Pentru a evita interpretări eronate ale situației de fapt la nivelul Guvernului, la acest moment, nu se pune problema demisiei sau demiterii vreunui membru al Cabinetului”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.