Timișoara, Veszprém-Balaton și Elefsina au preluat oficial titlul de Capitală Europeană a...

Timișoara, Veszprém-Balaton și Elefsina au preluat oficial titlul de Capitală Europeană a Culturii, într-o ceremonie desfășurată la Atena

0
DISTRIBUIȚI

Esch-sur-Alzette (Luxemburg), Kaunas (Lituania) și Novi Sad (Serbia), cele trei Capitale Culturale Europene în 2022, au predat oficial prestigiosul titlu orașelor Timișoara, Veszprém-Balaton (Ungaria) și Elefsina (Grecia) – Capitalele Europene ale Culturii în 2023.

Ceremonia s-a desfășurat luni, pe 9 ianuarie, la Muzeul Acropole din Atena, sub titlul „O flacără pentru cultură și un viitor comun” și a fost marcată de momente artistice și de discursurile reprezentanților fiecărui oraș prezent.


Alexandra Rigler, directoarea Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara și Demeter András István, secretar de stat în Ministerul Culturii, au reprezentat Timișoara la acest eveniment simbolic.

„Evenimentul a fost un nou prilej de a reaminti sensul Capitalelor Europene ale Culturii, ca proiecte unice care celebrează cultura europeană. Misiunea lor este de a conecta oamenii, orașele și țările și contribuie la consolidarea Europei într-un mod durabil”, a transmis Centrul de Proiecte Timișoara.

Atena a fost primul oraș care a fost desemnat Capitală Culturală Europeană în anul 1985.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.