Tinere românce, unele minore, racolate prin metoda „lover boy” și obligate să...

Tinere românce, unele minore, racolate prin metoda „lover boy” și obligate să se prostitueze în vestul Europei și în Emirate

0
DISTRIBUIȚI

Mai multe tinere, unele minore, au fost racolate, din 2019, și duse să practice prostituția în țări din Europa, dar și în Emiratele Arabe Unite. Polițiștii și procurorii DIICOT au desins, joi, la opt adrese din București.

Polițiștii din cadrul IGPR – Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate- Serviciul de Combatere a Grupurilor de Criminalitate Organizată, împreună cu procurorii DIICOT – Structura Centrală, au făcut, joi, opt percheziții domiciliare, în municipiul București și au pus în executare trei mandate de aducere, pe numele unor persoane cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, proxenetism, trafic de minori și trafic de persoane.

Anchetatorii au probe că, în perioada 2019 – 2023, membrii grupării ar fi luat rezoluția de a iniția și constitui un grup infracțional organizat, în scopul comiterii infracțiunilor de proxenetism, trafic de minori și trafic de persoane.

În acest scop, aceștia ar fi recrutat, în scopul exploatării sexuale, în special prin „metoda lover boy”, mai multe tinere, unele dintre acestea fiind minore.

„Membrii grupării s-ar fi ocupat cu plasarea tinerelor, în special în municipiul București și municipiul Constanța, în scopul întreținerii de raporturi sexuale contra cost cu diverși clienți.


Serviciile de tip escortă ar fi fost oferite prin postarea și promovarea unor anunțuri pe site-uri de profil din mediul online și prestate în apartamente închiriate în zona centrală a Capitalei, însă tinerele exploatate s-ar fi deplasat și la adresele indicate de către clienți, care apelau la membrii grupării. O altă parte dintre tinere s-ar fi deplasat împreună cu membrii grupării în străinătate, în state din Europa precum: Elveția, Germania, Franța și Marea Britanie, dar și în Emiratele Arabe Unite, în vederea practicării prostituției în beneficiul persoanelor cercetate”, arată anchetatorii.

Ulterior, sumele de bani obținute de către fetele exploatate ar fi fost transmise către traficanți prin diverse sisteme financiare de transfer bancar sau erau aduse de către acestea la reîntoarcerea în țară.

„În urma perchezițiilor, la una dintre adrese a fost descoperită tehnică și accesorii destinate prestării unor activități de tip videochat erotic. De asemenea, au fost identificate și indisponibilizate o pungă, un borcan și două țigări rulate conținând o substanță vegetală uscată de culoare verde, o substanță de culoare albă pulverulentă, o bancnotă și un card bancar conținând urme ale acestei substanțe, 6 grindere de mărunțit substanță vegetală și un cântar digital, un dispozitiv (sifon) destinat degajării de proxid de azot și un cartuș aferent, 6.600 de lei, 10.050 de euro, 16 telefoane mobile, două hard disk-uri, o tabletă, două laptop-uri, o legitimație, cu înscrisurile unui ONG având ca obiect combaterea traficului de droguri și diverse înscrisuri”, mai spune comunicatul DIICOT.

Trei persoane bănuite în cauză urmează a fi conduse la sediul DIICOT – Structura Centrală, în vederea audierii și dispunerii de măsuri procesual-penale și procedurale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.