Toate cursele aeriene, suspendate în SUA. Casa Albă: Deocamdată nu sunt dovezi...

Toate cursele aeriene, suspendate în SUA. Casa Albă: Deocamdată nu sunt dovezi privind atac cibernetic

0
DISTRIBUIȚI

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a fost informat despre o problemă în sistemul informatic care a condus la decizia de suspendare a tuturor curselor aeriene, anunţă Casa Albă, precizând că, deocamdată, nu există dovezi despre vreun atac cibernetic.

Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA) a anunţat, miercuri, că a decis suspendarea tuturor curselor aeriene interne din Statele Unite, ca reacţie la o defecţiune a sistemului informatic.


Potrivit postului de televiziune CBS News, toate companiile aeriene au primit ordinul de a suspenda decolările de aeronave comerciale până cel puţin la 9:30, ora Washingtonului (16:30, ora României), pentru a se permite „validarea integrităţii datelor de zbor”.

„Preşedintele Biden a fost informat în cursul dimineţii de secretarul Transporturilor despre o defecţiune a sistemului informatic al Administraţiei Federale a Aviaţiei (FAA). În acest moment, nu există dovezi despre un atac cibernetic, dar preşedintele a cerut Departamentului Transporturilor să efectueze o investigaţie completă privind cauzele”, a declarat Karine Jean-Pierre, purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei SUA.

Conform site-ului de profil FlightAware, peste 3.700 de curse aeriene aveau deja întârzieri, iar unele fuseseră anulate, înainte de anunţul suspendării zborurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.