Trei noi reprezentații cu „Orașul paralel: Fabric”, spectacol care împletește ficțiunea cu...

Trei noi reprezentații cu „Orașul paralel: Fabric”, spectacol care împletește ficțiunea cu istoria locală

0
DISTRIBUIȚI

„Orașul paralel: Fabric” , a doua parte a trilogiei care a cuprins spectacole din cartierele Iosefin (premieră în 2021), Fabric (2022) și Elisabetin (2023), parte a programului capitalei europene a culturii, va avea trei noi reprezentații în 15, 16 și 19 ianuarie, de la ora 17;00, și va fi o ocazie de a vizita clădirea centrului reformat Noul Mileniu, biserică inaugurată în 2019 pe malul Begăi după proiectul renumitului arhitect Imre Makovecz, dar și un un prilej de joc pentru detectivi amatori. Traducerea în română, germană, engleză sau maghiară se face pentru fiecare spectator prin intermediul aplicației create pentru proiect de către Universitatea Politehnica, de aceea spectatorii au nevoie de un smartphone, o aplicație de citire coduri QR și căști audio.

Spectatorii vor porni pe urmele Florei, personajul misterios despre care nimeni nu mai știe nimic, urmărind-o pe fiica sa Agnes și apoi alte șase personaje.


Locul de întâlnire este la stația de vaporetto Corneliu Coposu (Podul Decebal de lângă Parcul Copiilor), de unde spectatorii vor fi preluați de un autobuz până la centrul reformat. Labirintul de povești și destine tragice creat de scriitorul Ștefan Peca și regizat de Ana Mărgineanu cu actori de la teatrul maghiar „Csiky Gergely” și de la teatrul german pentru proiectul „Dileme Urbane: Orașul Paralel”, are un cadrul potrivit de desfășurare în încăperile centrului reformat, care poate fi explorat de spectatori, în timp ce reconstituie viața Florei din fragmente care recompun întregul. Cea de-a treia reprezentație, din 19 ianuarie, va avea loc în deschidera „MAFESZT”, festivalul teatrelor maghiare care are loc în 19 – 26 ianuarie la teatrul maghiar.

Biletele pentru spectacole au un preț unic de 40 lei și se pot lua de la casa de bilete a teatrului maghiar, de luni până vineri între 13:00 și 19:00, și cu două ore înainte de spectacolele din week-end, sau online, pe ticket.tm-t.ro/ro. Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon la 0752 111 803 sau pe adresa de e-mail ticket@tm-t.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.