Aniversare pentru unul din muzicienii veterani din Timișoara: La mulți ani Ioan...

Aniversare pentru unul din muzicienii veterani din Timișoara: La mulți ani Ioan Puiu Popa!

0
DISTRIBUIȚI

Ioan Puiu Popa, tobarul formației Vest împlinește astăzi frumoasa vârstă de 67 de ani, ocazie cu care îi urăm un sincer La Mulți Ani!
Născut în Timișoara, sărbătoritul zilei de azi a activat la-nceput în două formații care au cântat în deschiderea concertelor susținute în acei ani de aur ai rock-ului timișorean de Phoenix și Progresiv TM.

„La inceput îmi plăcea dansul. Cu fratele meu mai mare am fost la un club de dans. M-am împrietenit cu toboșarul care m-a lăsat și pe mine să bat la tobe. Mai târziu, am făcut o formație cu niște colegi de școală. Trupa se numea Vikingii, iar mai apoi Gigantic Group. Cu această formație am cântat in deschidere la Phoenix și Progresiv TM”, spune el.

Un alt grup în care și-a făcut apariția a fost Helicoidal, formația înființată de către Adrian Daminescu.


Trupa de folk progresiv s-a născut in toamna anului 1974 și era formată din Adrian Daminescu, Octavian Peagu Tavi Ștefănescu, Ioan Puiu Popa, Adina Vâlcea și Dana Popa. Trupa a câștigat în 1975 premiul pentru popularitate în cadrul festivalului Primăvara Baladelor. De-a lungul anilor Ioan Puiu-Popa a „trecut“ prin mai multe trupe cu greutate precum Clasic XX, Pro Musica sau Autostop.

„În 1976 am evoluat alături de Clasic XX pe Litoral. și am făcut parte din acest grup între 1975 și 1980. În 1980 am cântat cu Pro Musica, pe Litoral. În 1981 am cântat un an în trupa Autostop, dar nu am ieșit în public, în formula care îl includea pe regretatul Nae Tarnoczi. Referitor la acele vremuri… erau lipsuri… câștigau cei care erau în ritm cu vremurile. Exista ș-atunci un fel de showbiz. Am cochetat cu mai multe genuri muzicale, dar m- am așezat pe rock. Cred că pentru a avea succes este important talentul, munca …dar și o doză de risc“, spune el.

Trupa Vest a luat naștere în Timişoara în anul 2000 în componenţa Stoica Radu – chitară armonie şi voce, Lajos Varadi – chitară solo şi voce, Popa Ioan Puiu – tobe şi percuţie, Marcu Horia – Rică – chitară bass şi Viorel Screciu – solist vocal – chitară. În luna iulie a anului 2017 basistul formaţiei, Marcu Horia, „Rică“ a murit. Următorul concert al formației Vest în Timișoara va avea loc sâmbătă 18 februarie de la ora 20 la Mayerhoff Brauerei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.