Aproape 30 de cetățeni străini, prinși în timp ce încercau să treacă...

Aproape 30 de cetățeni străini, prinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera de vest. Patru marocani au luat-o la fugă peste graniță

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad au depistat, ascunşi într-o autoutilitară, 22 cetăţeni din Pakistan, Bangladesh, Nepal și Egipt care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Alți patru marocani au coborât dintr-un autoturism în apropierea PTF Cenad și au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, pe lângă punctul de frontieră. Șoferii celor două autovehicule sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.

„În acest sfârșit de săptămână, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad,  s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român cu vârsta de 30 de ani. Bărbatul conducea o autoutilitară înmatriculată în România și transporta, conform documentelor, vată minerală pe ruta România-Franța.


În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport în urma căruia polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, douăzeci și doi cetățeni străini. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noștri au stabilit că persoanele sunt cetățeni din Pakistan, Bangladesh, Nepal și Egipt, cu vârste cuprinse între 20 și 36 de ani şi intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei”, a transmis Poliția de Frontieră.

În aceeași zi, polițiștii de frontieră au observat un autotursim care a oprit în punctului de trecere a frontierei, pe sensul de ieșire din țară, din mașină coborând patru persoane care se deplasau în fugă pentru a trece ilegal frontiera de stat, pe lângă PTF Cenad.

„Cele patru persoane și șoferul autoturismului, cetățean român, au fost reținute și identificate în baza pașapoartelor ca fiind cetățeni marocani, cu vârste cuprinse între 21 și 30 de ani, deținători de vize și intrați legal în țară. Având în vedere aspectele constatate, în ambele situații poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru cei doi șoferi români și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii străini, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun”, mai spune comunicatul ITPF Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.