Aproape 650 de replici după cele două cutremure de luni din Turcia...

Aproape 650 de replici după cele două cutremure de luni din Turcia și Siria. Bilanțul a depășit 19.000 de morți

0
DISTRIBUIȚI

Agenția de gestionare a dezastrelor din Turcia, AHAD, a declarat că aproape 650 de replici au fost înregistrate de la cele două cutremure cu magnitudinea de 7,8 și 7,6 grade care au avut loc luni. Bilanțul morților în Turcia și Siria a depășit 19.000 de persoane.

Seismele fac ca eforturile de salvare să fie și mai dificile și mai periculoase, când echipele se află în clădirile șubrezite, relatează The Guardian.

Replicile sunt cutremure mai mici care vin după un seism mai mare, în aceeași zonă, pe măsură ce scoarța terestră deplasată se reglează după șocul principal.

Acestea scad constant în magnitudine și frecvență, conform unui sistem recunoscut științific, dar pot continua zile sau chiar săptămâni întregi.

Între timp, bilanțul morților în Turcia și Siria a depășit 19.000 de persoane.


Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a declarat că bilanțul victimelor cutremurului devastator de luni din țara sa a ajuns la 16.170 de morți, ceea ce ridică la 19.362 numărul total al victimelor din Turcia și Siria.

Oficiali din Siria au declarat joi că bilanțul morților în zonele controlate de guvern se ridică la 1.262, în timp ce în zonele controlate de rebeli din nord-vestul țării au fost raportate 1.930 de decese.

Experții au declarat că se așteaptă ca bilanțul morților și al răniților să continue să crească puternic în zilele următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.