Bani europeni pentru o nouă pistă de biciclete pe malul Begăi. Ce...

Bani europeni pentru o nouă pistă de biciclete pe malul Begăi. Ce localități va lega

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Primarul Ghirodei, localitate învecinată cu Timișoara, a anunțat că astăzi, la București, a semnat contractul de finanțare pentru amenajarea pistei pentru biciclete de pe malul stâng al canalului Bega, între Ghiroda și Remetea.

Valoarea contractului este de 3.154.540 de lei cu TVA, finanțarea fiind asigurată prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta 10 – Fondul Local, „Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – piste pentru biciclete (și alte vehicule ușoare) la nivel local/metropolitan”.


Proiectul este unul aflat deja în execuție, iar banii obținuți din această finanțare vor fi folosiți pentru decontarea cheltuielilor deja plătite.

„Atragerea de fonduri prin programele de finanțare este una din prioritățile administrației, iar Primăria Ghiroda s-a clasat pe primele poziții în rândul deponenților, la momentul depunerii cererii de finanțare în luna octombrie a anului trecut. Este primul contract de finanțare pe care îl semnăm anul acesta și doar unul din proiectele depuse de administrație în vederea finanțării, suma totală a acestor cereri însumând 165 milioane de lei. Toate aceste cereri de finanțare la care am lucrat în ultimii ani în primărie încep să se fructifice. Astfel, în perioada următoare, urmează să fac mai multe drumuri la București pentru semnarea contractelor de finanțare a unor proiecte de mare importanță pentru Ghiroda și Giarmata Vii. Mulțumesc colegilor din Primăria Ghiroda care au contribuit la elaborarea acestor proiecte și consultanților care au făcut posibilă depunerea acestor proiecte cu maxime șanse de reușită”, a transmis Ionuț Stănușoiu, primarul din Ghiroda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.