Bărbat tăiat la gât, salvat de medicii din vestul ţării

Bărbat tăiat la gât, salvat de medicii din vestul ţării

0
DISTRIBUIȚI

 

 

Foto: arhivă

Un bărbat de 50 de ani care a ajuns la Spitalul Județean Arad cu plăgi tăiate la nivelul gâtului a fost salvat de medici, care i-au reconstruit jugulara și carotida.

Potrivit reprezentanților Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, medicii de gardă din cadrul secțiilor Chirurgie Generală I și Anestezie și Terapie Intensivă I au avut o misiune contra-cronometru și extrem de dificilă pentru a salva viața unui pacient de 50 de ani ajuns la spital cu plăgi tăiate în zona gâtului și cu hemoragie masivă.

Pacientul a ajuns în stare gravă în Unitatea de Primire Urgență, unde medicul de serviciu i-a acordat primul ajutor, oprindu-i temporar hemoragia, prin compresiune, în timp ce a fost transportat în sala de operații.

Intervenția durat aproape patru ore.


Medicii au intervenit pentru a opri sângerarea și pentru a reconstrui artera carotidă comună dreaptă, respectiv vena jugulară internă dreaptă.

„Cele două vase de sânge, aflate la mică distanță una de cealaltă au un debit foarte mare de sânge: tot sângele care curge din cap și gât circulă prin vena jugulară interioară în timp ce carotidele, împreună cu arterele vertebrale alimentează, cu oxigen, creierul – care a suferit, cât timp aportul de sânge a fost oprit”, susțin reprezentanții unității medicale.

Pacientul este acum monitorizat în Secția Clinică ATI I, necesitând îngrijiri de terapie intensivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.