Cadou inedit la aniversarea a 11 ani de existență JazzyBIT. Trupa timișoreană...

Cadou inedit la aniversarea a 11 ani de existență JazzyBIT. Trupa timișoreană a lansat albumul „Drive” în format vinil

0
DISTRIBUIȚI

Luna februarie are o semnificație aparte în istoria trupei timișorene JazzyBIT. Primul recital al formației alcătuite din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe) poartă data de 2 februarie 2012, iar doi ani mai târziu în aceeași dată muzicienii au lansat albumul de debut „Touch the Sky” cu un concert care s-a desfășurat în sala de concerte a Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu” din Timişoara.

Cu ocazia împlinirii a 11 ani de existență, formația timișoreană a lansat varainta pe vinil a celui de-al treilea album din carieră, „Drive“, comenzile pentru acesta putând fi realizate aici.

Cel de-al doilea material discografic JazzyBIT „Horizon“, a fost lansat tot în data de 2 februarie dar în 2016, iar în luna mai a an ului trecut trupa a susținut un concert de lansare a celui de-al treilea album discografic, „Drive”, la Cinema „Victoria” din Timișoara.


Conceptul grafic și coperta albumului au fost create de Ovidiu Hrin, iar albumul a fost compus pe întreaga perioadă a anului 2020 și a fost înregistrat în studioul SuperSize Recording din Budapesta. Albumul a fost mixat la The Bunker Studio în Brooklyn, New York City de către John Davis, producător ce a câștigat în 2019 premiul Grammy pentru cel mai bun album de jazz instrumental (Brad Mehldau – „Finding Gabriel”). De masterizarea discului s-a ocupat Alex DeTurk, inginerul de mastering rezident de la The Bunker Studio din New York, cel care a masterizat albume pentru David Bowie, D’Angelo sau Kamasi Washington și este deținător a două premii Grammy.

De-a lungul celor 11 ani de existență, formația timișoreană a cântat în cadrul multor evenimente importante din țara noastră dar și peste hotare, lista țărilor în care au susținut recitaluri fiind alcătuită din Mexic, Serbia, Quatar, Ungaria, Austria, Bulgaria, Statele Unite ale Americii, Olanda, Suedia, Anglia, Cehia, Lituania, Coreea de Sud, Italia, Franța și Bosnia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.