Coduri galben și portocaliu de ninsori și viscol în mai bine de...

Coduri galben și portocaliu de ninsori și viscol în mai bine de jumătate de țară

0
DISTRIBUIȚI

Mai mult de jumătate de țară se va afla sub alerte Cod galben și portocaliu de vânt puternic, viscol și ninsori, începând de vineri seară până luni dimineață.

De vineri până luni la ora 10:00, va fi în vigoare un Cod galben, care anunță că la munte, la altitudini mai mari de 1.700 de metri, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări susținute cu rafale de peste 70…100 km/h, va fi viscol și vizibilitate scăzută.

Potrivit meteorologilor, în intervalul sâmbătă ora 8:00 – duminică ora 20:00, va fi Cod portocaliu, la altitudini mai mari de 1.700 de metri, în Munții Apuseni, Carpații Meridionali și de Curbură.


Aici, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100…120 km/h și va fi viscol puternic.

A fost emis un alt Cod galben pentru intervalul sâmbătă ora 8:00 – duminică ora 20:00, când în nord-vestul, nordul, centrul și local în sudul și în extremitatea de sud-est a țării, temporar vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 55…65 km/h și izolat 70 km/h.

De asemenea, o avertizare Cod portocaliu, în vigoare de vineri ora 20:00 până duminică la ora 20:00, în zona de munte a județelor Maramureș, Bistrița Năsăud, și Suceava, la altitudini de peste 1.700 de metri, temporar va ninge viscolit, se va depune strat consistent de zăpadă, iar vizibilitatea va fi redusă.

La altitudini sub 1.700 de metri, temporar va ploua, prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 40…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă.

În nordul, nord-vestul și centrul țării vor fi precipitații moderate cantitativ și pe alocuri se vor acumula peste 25…35 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.