Costel Pantilimon va fi prezentat oficial la Politehnica Timişoara pe un post...

Costel Pantilimon va fi prezentat oficial la Politehnica Timişoara pe un post de conducere

0
DISTRIBUIȚI
Foto: sspolitehnica.ro

Fostul internaţional Costel „Fane” Pantilimon va fi prezentat mâine de clubul alb-violet pe funcţia de manager general. Aflată pe penultimul loc în Liga 2, Politehnica Timişoara caută soluţii de deblocare prin sosirea fostului portar al naţionalei României şi al lui Manchester City.

„Panti” a mai fost în tatonări cu Poli în ultimii ani, contribuind la diverse acţiuni caritabile organizate de suporteri. A fost de asemenea anunţat ca responsabil relaţii internaţionale pentru Centrul de copii şi juniori al Politehnicii în urmă cu doi ani şi jumătate.


Iar în urmă cu opt luni, el a efectuat un stagiu de practică la grupa U19 a alb-violeţilor pentru licența de antrenor UEFA A şi B. El a absolvit cursurile organizate de federaţia din Ţara Galilor, avându-i colegi, printre alţii pe Gael Clichy, Yaya Toure sau Yohan Cabaye. A fost aproape de a sosi pe o funcţie de conducere în club şi anul trecut.

Mâine, la amiază, Politehnica organizează o conferinţă de presă prin care e oficializată sosirea lui Pantilimon pe postul de manager general. Fostul goalkeeper a fost în anturajul echipei în ultimele săptămâni, urmărind de exemplu, de după gard, la Baza 2, primul amical al iernii, cu Timişul Şag (scor 4-0).

Costel Fane Pantilimon s-a născut în data de 1 februarie 1987, la Bacău. Şi-a început cariera la localnica Aerostar, de unde a fost transferat la FC Politehnica Timişoara. După evoluţiile excelente pe Bega, inclusiv în preliminariile Champions League, longilinul goalkeeper (2,03 metri) a ajuns la Manchester City în vara lui 2011. Cu „cetăţenii” a fost campion în două rânduri, a cucerit Cupa Ligii o dată şi de două ori Super Cupa. A mai jucat în Premier League pentru Sunderland şi Watford. De aici următoarea sa bornă a fost elita Spaniei, evoluând pentru Deportivo La Coruna în prima parte a stagiunii 2017-18. A urmat apoi mutarea la Nottingham Forest, în Championship (L2 Anglia) şi ulterior a mai jucat pentru Omonia, în Cipru, şi Denizlispor, în Turcia. Pentru echipa naţională a României „Panti” a înregistrat 27 de selecţii, făcând de asemenea parte din lotul pentru Euro 2016!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.