CSC Dumbrăvița, pregătită de derby-ul cu Poli deși acuză o ”epidemie”. Cosmin...

CSC Dumbrăvița, pregătită de derby-ul cu Poli deși acuză o ”epidemie”. Cosmin Stan: ”Noi suntem echipa care vine tare din urmă”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: cscdumbravita.ro

CSC Dumbrăvița se pregătește de duelul cu Politehnica din postura de cea mai bine clasată dintre trupele timișene din Liga 2. Alb-verzii au cu șapte puncte mai mult decât alb-violeții, dar nu sunt feriți de emoții în privința luptei pentru evitarea retrogradării.

Cosmin Stan a ezitat să se refere prea mult la echipa timișoreană, după ce zilele trecute a spus că un succes al formației sale ar ”pecetlui soarta” lui Poli. „Înainte de toate, aș vrea să nu vorbesc despre adversar, ci doar despre noi. Poli e echipa cea mai iubită din zonă și cu siguranță va rămâne așa și pe viitor. Tocmai de aceea, nu aș vrea să deranjez cu anumite lucruri sau considerații despre clubul lor, pentru că nu aș vrea să îmi fie interpretate vorbele. De aceea, mă voi referi doar la Dumbrăvița. Se știe foarte bine că aceste derby-uri, dintre echipe din același județ, ambițiile și orgoliile sunt mai mari decât de obicei. Noi suntem echipa care vine tare din urmă, clubul nostru a evoluat foarte mult într-un timp foarte scurt. Chiar vorbeam cu cei din staff că, dacă acum un an cei de la Poli ne-au bătut cu 7-0, fără drept de apel, într-un meci amical, iată că acum suntem și noi în Liga a II-a și suntem echipa cea mai bine clasată din județul Timiș. Lucrul acesta nu ni-l poate lua nimeni, e un lucru cert”, a declarat Cosmin Stan.

Până acum cele două adversare din runda a 17-a a Ligii 2 s-au întâlnit de patru ori în meciurile oficiale, în două ediții de Liga 4 iar Politehnica (atunci ASU Politehnica) s-a impus de fiecare dată.

„Venim după cinci săptămâni și jumătate de pregătire, o pregătire bună din punctul meu de vedere, dar acest lucru se va vedea cel mai bine la ora primului meci. Vine jocul cu Poli, care pentru noi e foarte important, în primul rând pentru că jucăm cu o contracandidată la evitarea retrogradării, astfel că e clar că avem nevoie de cele 3 puncte pentru a mări ecartul față de ei”, a mai spus tehnicianul dumbrăvițenilor.

Alb-verzii acuză că în săptămâna premergătoare jocului s-a confruntat cu numeroase probleme de ordin medical.


„Din păcate, în această săptămână am avut foarte multe probleme medicale… viroze, gripe, răceli. În fiecare zi, alți jucători se îmbolnăveau și sper ca până la ora jocului să se oprească această epidemie. Și ieri am avut încă un jucător cu probleme și care nu a venit la antrenament. Sunt jucători importanți și destul de mulți la număr, în jur de 10. Sper să fie cât mai mulți dintre ei la un nivel optim la meciul cu Poli. În afară de viroze, nu sunt alte probleme, nu sunt accidentări. Cu toții primesc tratament, dar la fiecare situația evoluează în mod diferit, au medicamentații diferite. Unii au și început antrenamentele, dar au făcut antrenamente mai ușoare. E o situație incontrolabilă, care ne dă bătăi de cap”, a precizat Stan.

Meciul se joacă pe arena ”Ștefan Dobay”, al cărei gazon e cunoscut ca fiind unul problematic, care se inundă ușor, de altfel nu e exclus să existe precipitații pe parcursul jocului de sâmbătă. „N-am intrat deloc în această perioadă pe terenul de la Dumbrăvița. Practic, nu am călcat acolo de la ultimul meci de acasă de anul trecut, cel cu Unirea Constanța. Se știe că noi ne antrenăm în altă parte. Abia azi vom avea un prim antrenament la Dumbrăvița. Sigur, ieri terenul arăta foarte bine, dar se anunță ploi vineri și sâmbătă. S-au făcut lucrări, se lucrează și astăzi la gazon, pentru ca în cazul în care plouă foarte tare să se poată scurge apa. Vom vedea ce va fi la ora jocului. Nu cred că vom fi dezavantajați de un teren greu, pentru că suntem obișnuiți cu el din toamnă. Cred că mai mult i-ar încurca pe cei de la Poli. Chiar dacă acum, prin venirea celor cinci jucători noi și jocul nostru se va schimba, vom pasa mai mult și nu vom mai miza atât de mult pe contraatac, totuși noi suntem mai obișnuiți cu terenul de la Dumbrăvița”, a concluzionat ”principalul” lui CSC Dumbrăvița.

„Va fi un meci greu, împotriva unei echipe din Timișoara, care își dorește mult să iasă din acea zonă a clasamentului. Dar și noi ne-am pregătit foarte bine în această iarnă, am făcut și un cantonament foarte reușit și sunt convins că putem lua cele trei puncte. Sper să reușesc o nouă victorie contra Politehnicii în acest sezon. Așa e, am jucat contra lor pentru Ripensia, dar atunci am intrat în a doua repriză, pentru că fusesem accidentat în acea săptămână. Mă simt foarte bine la Dumbrăvița, îmi place atmosfera, colectivul, am fost foarte bine primit de băieți. Și ei, și cei din staff m-au ajutat să mă integrez și sper să facem treabă bună împreună”, a spus și Alexandru Piftor, ”achiziționat” în această iarnă de la roș-galbeni.

Partida CSC Dumbrăvița – Politehnica Timișoara se dispută sâmbătă, de la ora 11.00 (netelevizat), pe stadionul ”Ștefan Dobay”. După primele 16 jocuri ale sezonului regular alb-verzii au acumulat 19 puncte, în timp ce alb-violeții doar 12.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.