Cum poți să înveți la Politehnica din Timișoara și să ajungi ofițer...

Cum poți să înveți la Politehnica din Timișoara și să ajungi ofițer SRI. Condițiile anunțate de serviciul secret

0
DISTRIBUIȚI

Serviciul Român de Informații a anunțat că pentru anul universitar 2023 – 2024 în oferta sa de școlarizare se află și  studii universitare de licenţă organizate de instituţii civile de învăţământ superior. Printre universitățile unde SRI are locuri alocate este și Universitatea Politehnica din Timișoara.

Sunt șapte locuri, la  Facultatea de Automatică şi Calculatoare – două locuri la Automatică şi Informatică Aplicată și câte unul la Calculatoare și Informatică – și Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei – Electronică aplicată – un loc și două locuri la Tehnologii şi sisteme de telecomunicaţii.

După absolvire, candidașii vor fi încadrați ca ofițeri activi ai SRI.

Probe eliminatorii: interviuri de selecţie,  evaluare psihologică preliminară,  evaluare psihologică complexă și examinare medicală.
Candidaţii vor susţine aceste probe în unităţi specializate ale Serviciului Român de Informaţii şi vor putea participa la concursul de admitere pentru locurile solicitate de SRI doar dacă promovează toate etapele de selecţie.


De asemenea, pentru a participa la concursul de admitere pe locurile alocate SRI, candidaţii trebuie să facă dovada că au obţinut la evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională un nivel egal sau superior nivelului B1. Procesul de selecţie are loc anterior concursului de admitere. Probele de concurs sunt precizate pe site-urile instituţiilor organizatoare ale concursurilor de admitere.

Candidaţii interesaţi trebuie să îndeplinească, în mod cumulativ, mai multe cu condiţii, printre acestea fiind cetăţenie română şi domiciliul stabil în România,  vârsta de până la 23 ani împliniţi în cursul anului 2023m sunt absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat (se pot înscrie şi elevii din anul final de studii liceale care, la momentul participării la concursul de admitere, vor face dovada absolvirii cu examen de bacalaureat), au avut, pe perioada studiilor liceale, mediile anuale la purtare minim 8,00 şi media
minimă la examenul de bacalaureat 7,00. Toate condițiile pot fi consultate aici.

După absolvire, aceștia au obligația de a lucra pentru zece ani de la finalizarea studiilor universitare de licenţă. Dosarele se pot depune până la 1 martie prin transmiterea unui CV la adresa hr.tehnic@sri.ro (cu titlul Licentă zona tehnică – Nume şi prenume) şi cu precizarea, în corpul e-mail-ului, a localităţii unde le este mai facilă contactarea de către un reprezentant HR al SRI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.