Deschiderea evenimentului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, celebrată și la...

Deschiderea evenimentului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, celebrată și la Arad

0
DISTRIBUIȚI
image description

Asociația „Doar Mâine” și „kinema ikon” participă, împreună cu Complexul Muzeal Arad în calitate de partener, la programul cultural Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, cu mai multe proiecte care se vor desfășura de-a lungul întregului an.

În 18 februarie, la sala Clio a muzeului va avea loc, la ora 16:00, vernisajul expoziției „Pixels from a future past”, un prilej de a  face o incursiune în lumea artelor digitale, aceasta fiind parte a proiectului „Post-educația. Pedagogii ale crizei”, dar și a evenimentului de deschidere Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii. Inedita expoziție va cuprinde o diversitate de lucrări, de la proiecte interactive la instalații multimedia, unde publicul va avea ocazia să experimenteze un nou univers realizat de profesori și studenți și să dialogheze cu artiștii. Expoziția poate fi vizitată între 18 și 26 februarie, de marți până duminică, între orele 9:00 și 17:00.

De la ora 18:00, la pinacoteca muzeului arădean va avea loc primul eveniment kinema ikon –  kimæra – un proiect digital interactiv de sincronizare a orașului Arad cu capitala culturală Timișoara. Live_audio_improv_performance, susținut de Dyslex, SelfMadeMusic și Alex Halka, membri kinema ikon, constituie un preambul la evenimentele care vor prezenta de-a lungul anului 2023 evoluția meta-instalației kimæra.


Proiectul, compus din zece lucrări realizate de zece artiști, își propune să devină o meta-instalație digitală interactivă în care fiecare lucrare să fie funcțională ca parte și ca întreg. Instalația combină vechile media cu cele digitale, spațiul public al orașului cu internetul, realitatea augmentată, imprimarea 3D, aplicații mobile, toate coordonate de un computer central, fiecare din cele zece module având o intrare și o ieșire care dau posibilitatea lucrărilor să interacționeze între ele. Proiectul kimæra este expus la Complexul Muzeal Arad în spațiul secției de istorie, iar din luna mai va putea fi văzut și în noua sală kinema ikon a muzeului de artă arădean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.