Femeie de 43 de ani, înșelată cu 20.000 de dolari prin metoda...

Femeie de 43 de ani, înșelată cu 20.000 de dolari prin metoda „soldatul american”

0
DISTRIBUIȚI

O femeie de 43 de ani din județul Caraș-Severin a fost înșelată de un necunoscut, care s-a dat pe o rețea de socializare comandant de navă și care a convins-o să îi trimită aproximativ 20.000 de dolari.

Polițiștii din Caraș-Severin au prezentat vineri cazul unei femei de 43 de ani care a fost înșelată prin metoda Soldatul american.

Aceasta a depus plângere penală la IPJ Caraș-Severin pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

Conform polițiștilor, persoana vătămată a sesizat faptul că timp de 8 luni ar fi fost indusă în eroare de un necunoscut, care ar fi abordat-o printr-o rețea de socializare și, recomandându-se a fi comandant de navă, i-ar fi câștigat încrederea și i-ar fi promis că se va muta cu aceasta în România.

Astfel, necunoscutul ar fi convins-o să trimită aproximativ 20.000 de dolari, în mai multe tranșe, în diferite conturi, sub pretextul ridicării unui presupus colet conținând bani și lingouri de aur, trimis de bărbat în România, drept cadou pentru aceasta.

„Specific acestei metode de înșelăciune, victimele escrocilor sunt contactate de persoane care pretind că au funcţii importante în armata americană. Odată câştigată încrederea, celor contactaţi li se promite o relaţie amoroasă.


Atunci încep şi cererile de împrumuturi sau de achitare a taxelor vamale pentru ridicarea unor presupuse cadouri trimise de escroci victimelor. De regulă conversațiile se poartă prin intermediul unor aplicaţii criptate, ceea ce îngreunează mult atât identificarea autorilor, cât şi dovedirea faptelor acestora. Neavând bani suficienți în numerar, uneori, victimele își vând proprietăți și bunuri ori contractează chiar și împrumuturi bancare”, arată polițiștii.

Potrivit acestora, sumele de bani obţinute de la victime nu sunt însuşite, de obicei, direct de către destinatarul lor final, ci trec prin diferite circuite financiare complicate, fiind transferate de la o persoană la alta, de pe un cont pe altul, prin diverse medii financiare bancare şi nebancare, cu scopul de a se crea o mai mare aparenţă de legalitate a încasării finale.

„Nu trimiteți bani necunoscuților care vă abordează pe internet, nu dați curs unor astfel de conversații și nu transmiteți date personale celor cunoscuți întâmplător pe rețelele de socializare! Sesizați Poliția dacă sunteți victime ale acestui tip de fraude! Nu ștergeți conversațiile purtate pe diferite rețele, în cazul în care sunteți victime ale înșelăciunilor prin această metodă, acestea pot fi folosite ca mijloace de probă! Nu expediați sume de bani prin mandate online, nu depuneți bani în contul unor persoane necunoscute! Escrocii sentimentali fac parte din adevărate reţele infracţionale, iar sumele de bani le transferă în conturi din afara țării, prin diferite tehnici financiare, îngreunând astfel soluționarea cauzei și recuperarea prejudiciului”, sunt recomandările polițiștilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.