Flavius Biea va boxa cu un ecuadorian pentru a cuceri primul său...

Flavius Biea va boxa cu un ecuadorian pentru a cuceri primul său titlu mondial IBA. Gala nu va fi la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Gabriel Brezeanu (arhivă)

Flavius Biea are o nouă luptă cu o centură majoră pe masă. La aproape un an de la victoria de acasă cu argentinianul Villalba pentru centura WBC Latino, bănăţeanul merge la Mioveni, pe 5 mai, pentru o gală care-i poate aduce primul tiltu mondial din carieră – IBA World Title Middleweight Division.

Biea poate deveni al cincilea campion mondial originar din România, după Mihai Leu, Leonard Doroftei, Lucian Bute și Adrian Diaconu.


Pentru a călca pe urmele „Moşului”, Biea va lupta foarte probabil cu ecuadorianul Abel Mina, care înaintea confruntării cu Biea are 16 victorii (8 KO) și doar două înfrângeri, fiind în primii 90 din lume la categoria sa.

În cadrul aceleiași gale, fanii boxului îi vor putea urmări în ring și pe alți pugiliști români de anvergură, precum Amansio Paraschiv, James Chereji, Florin Cardoș, Mirel Drăgan, Andrei Arădoaie, Claudiu Ienci și Mihai Nistor, singurul român care l-a învins la amatori pe campionul mondial al greilor, Anthony Joshua.

„Nu vor fi adversari care să cadă în ring în aplauzele publicului și nici din Republica Moldova sau Bulgaria, pe care publicul din România îi știe deja pe de rost”, a spus Roxana Biea, soţia lui Flavius, director executiv al Biea Promotion, despre adversarii românilor din cadrul galei.

Flavius Biea se pregăteşte în continuare cu columbianul Johnatan Martinez şi Andrei Cherecheș, şi se arată încrezător în victorie, chiar dacă primul test pe care va trebui să îl treacă va fi al cântarului. 13 kilograme trebuie să slăbească Biea până la ora meciului pentru titlu mondial.

Răzvan Andreiana, fost campion european la amatori, se alătură Biea Promotion pentru gala de la Mioveni, în calitate de organizator. Gala de la Mioveni cu titlul mondial în joc va fi pe 5 mai a.c.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.