Forțe de ordine, spital mobil și trasee bine determinate spre Piața Unirii,...

Forțe de ordine, spital mobil și trasee bine determinate spre Piața Unirii, la deschiderea capitalei culturale europene de la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

În cursul zilei de vineri, cu o săptămână înainte de deschiderea oficială a Timișoara Capitală Culturală Europeană, autoritățile locale au oferit noi amănunte despre acest amplu eveniment.
Reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș și ai Direcției Poliției Locale Timișoara au subliniat faptul că au fost alocate efective mărite și au luat toate măsurile pentru ca evenimentele să decurgă în siguranță.

La fața locului vor exista și două puncte de informare și asistență în Piața Unirii și Piața Libertății, dar și un spital mobil în Piața Mărăști. Publicul va avea parte și de o serie de voluntari care vor putea fi recunoscuți după echipamentul galben.

Sâmbătă, 11 februarie, va începe montarea scenei în Piața Unirii. Accesul în zona centrală se va face de pe toate străzile, mai puțin de pe cele trei străzi aflate în spatele scenei, care sunt restricționate.


Evacuarea în situații de urgență va fi făcută pe aceleași căi, pentru a nu se crea aglomerație.

Despre evenimentul de deschidere am aflat printre altele că acesta va fi încheiat de „concertul“ Fritz Kalkbrenner. Probabil că dacă această prezentare ar fi fost făcută de vreun reprezentant al forțelor de ordine, afirmația… ar fi născut zâmbete. Spre deosebire de concertele live, DJ-ii prestează DJ seturi sau eventual live DJ set-uri, atunci când artiștii respectivi își aduc la fața locului sintetizatoare, tobe electronice, samplere sau alte „jucării“ de acest fel cu care fac improvizație. Dar, „concertul“ DJ-ului german a fost anunțat tocmai de regizorul evenimentului de deschidere, Bobi Precup, care a mai adăugat faptul că printre evenimente se va număra și concertul „de-adevăratelea“ susținut de Implant pentru Refuz și invitații lor, Ovidiu „Bulbuc” Takács, Ovidiu „Okelari” Vinereanu, Dora Gaitanovici, Alyona Alyona (Ucraina), Adrian Despot și Dan Byron.

Scena din Piața Unirii va avea parte de trei generatoare de rezervă și va măsura 18 metri lungime, a spus Silviu Scrob, expert management infrastructura Timișoara 2023.

Interesant este faptul că spre deosebire de ceremonia de deschidere a capitalei culturale europene de la Veszprem (Ungaria), unde în cadrul evenimentelor desfășurate în centrul orașului programul a fost până la ora 3 dimineața (ora locală), la Timișoara evenimentul de deschidere se va încheia în Piața Unirii la ora 23. După dj setul DJ-ului german, care este fratele mai mic al celebrului Paul Kalkbrenner, evenimentele vor continua doar în cadrul locațiilor partenere ale deschiderii oficiale a Capitalei Culturale Europene Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.